Підписання меморандуму про партнерство та співробітництво між ДП “ІНФОТЕХ” та Житомирською політехнікою

Shares

16 червня 2020 року у місті Києві відбулося урочисте підписання меморандуму про партнерство та співробітництво між Державним підприємством “ІНФОТЕХ” та Державним університетом “Житомирська політехніка”.  ДП “ІНФОТЕХ” – провідна державна IT-компанія, що входить до сфери управління МВС України та є офіційним постачальником програмних продуктів.

Підписантами виступили директор ДП “ІНФОТЕХ” Тимошенко Андрій Валерійович та ректор Житомирської політехніки Євдокимов Віктор Валерійович.

Меморандум є результатом єдиного підходу в розумінні значимості співпраці та партнерства щодо формування умов для розвитку та удосконалення теоретичних, науково-практичних та організаційних засад основної діяльності сторін на основі сприяння науково-технічному прогресу, підвищення якості підготовки фахівців, створення сприятливих умов для реалізації інтелектуального потенціалу молоді.

Метою підписання Меморандуму є консолідація зусиль, спрямованих на формування умов для розвитку та удосконалення теоретичних, науково-практичних та організаційних засад основної діяльності сторін на основі сприяння науково-технічному прогресу, підвищення якості підготовки фахівців, створення сприятливих умов для реалізації інтелектуального потенціалу молоді.

Співпраця між ДП “ІНФОТЕХ” та Житомирською політехнікою  передбачає наступні напрями:

1. Залучення студентів Житомирської політехніки до проектів з розроблення компонентів автоматизованих систем корпоративного та державного рівня, програмного забезпечення (в тому числі із застосуванням елементів штучного інтелекту та робототехніки), WEB проектів, мобільних додатків, систем технічного та криптографічного захисту інформації, організації побудови телекомунікаційних мереж та інших перспективних напрямків розвитку галузі інформаційно-телекомунікаційних технологій (під спільним керівництвом працівників Підприємства та Житомирської політехніки).

2. Організація Підприємством екскурсій для студентів та викладачів Житомирської політехніки для ознайомлення з практичними аспектами діяльності Підприємства.

3. Спільне здійснення наукових та інших прикладних досліджень, розгортання дослідних полігонів, виробничих лабораторій, інших випробувальних програмно-технічних майданчиків. Оприлюднення та запровадження результатів досліджень та прикладних розробок у співавторстві фахівців підприємства, професорсько-викладацького складу та студентів Житомирської політехніки.

4. Долучення провідних фахівців підприємства до навчального процесу підготовки фахівців за спеціальностями:
«Облік і оподаткування»,
«Інженерія програмного забезпечення»,
«Управління ІТ проектами»,
«Комп’ютерні науки»,
«Комп’ютерна графіка та розробка ігор»,
«Комп’ютерна інженерія»,
«Кібербезпека»,
«Інформаційні системи і технології»,
«Телекомунікації та радіотехніка»,
«Автоматизація та комп’ютерно-інтегровані технології»,
«Робототехніка та комп’ютеризовані системи управління»,
«Прикладна механіка» (спеціалізація «Високотехнологічний комп’ютерний інжиніринг»),
«Галузеве машинобудування» (спеціалізація «Комп’ютерне конструювання і моделювання верстатів та машин»).

5. У Житомирській політехніці шляхом

  • проведення лекційних занять, практикумів, тренінгів;
  • обмін інформацією у сфері діяльності, яка становить взаємний інтерес, за винятком інформації, розголошення, використання або передача якої обмежена відповідно до законодавства;
  • висвітлення спільних заходів, реалізованих в рамках даного меморандуму, у засобах масової інформації, соціальних мережах, власних сайтах та субсайтах;
  • інші узгоджені напрями співпраці.

Урочисте підписання меморандуму відбулося у дружній атмосфері співробітництва. На початку зустрічі з вітальним словом та озвученням напрямів подальшої співпраці виступив директор ДП “ІНФОТЕХ” Андрій Валерійович Тимошенко. В продовження зустрічі ректор Житомирської політехніки Віктор Валерійович Євдокимов окреслив коло питань майбутнього партнерства та висловив подяку за можливість, що відкриваються для університету в результаті підписання меморандуму.

З презентацією менторської програми та компетенцій ДП “ІНФОТЕХ” виступив Максим Сохацький, Software Architect СЕД. Підводку до підписання меморандуму здійснив перший заступник директора ДП “ІНФОТЕХ” Роман Олександрович Машкін.

На зустрічі були присутніми  як топ-менеджмент та співробітники ДП “ІНФОТЕХ”, так і проректори, декани й студенти Житомирської політехніки.

В продовження співпраці робочий візит представників ДП “ІНФОТЕХ” відбудеться до Житомирської політехніки 19 червня 2020 року.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */