Міжнародний семінар “Green IT Hub” у Житомирській політехніці

Shares

20 травня 2020 року на базі Державного університету “Житомирська політехніка” пройшов міжнародний семінар “Green IT Hub” (https://icsf.ccjournals.eu/2020/workshop/git/), який є складовою Міжнародної конференції з питань сталого майбутнього: екологічні, технологічні, соціальні та економічні аспекти (ICSF 2020).

В роботі семінару взяли участь представники Криворізького державного педагогічного університету, Криворізького національного університету, Тернопільського національного педагогічного університету імені Володимира Гнатюка, Національного технічного університету України “Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського”, Державної установи “Інститут геохімії навколишнього середовища Національної академії наук України”, Інституту проблем моделювання в енергетиці ім. Г.Є. Пухова Національної академії наук України, Національного авіаційного університету, Уманського державного університету імені Павла Тичини, Університету АДА (Баку, Азербайджан) та Державного університету “Житомирська політехніка”.

З вітальним словом виступили кандидат технічних наук, доцент, проректор з науково-педагогічної роботи Морозов Андрій Васильович, кандидат технічних наук, доцент, декан факультету інформаційно-комп’ютерних технологій Лобанчикова Надія Миколаївна, та доктор педагогічних наук, доцент, професор кафедри інженерії програмного забезпечення Вакалюк Тетяна Анатоліївна.

Результати, які сьогодні були висвітлені на семінарі у 9-ти доповідях включали широке коло актуальних питань, пов’язаних зі сталим розвитком суспільства, зокрема:

– дослідження м’яких датчиків в автоматизованому управлінні в різних промислових процесах;

– використання веб-платформи PhotosynQ, у тому числі для моніторингу навколишнього середовища;

– дослідження, пов’язані з роботою інформаційно-вимірювальної системи стабілізації зброї;

– розробки програмного забезпечення для підтримки прийняття управлінських рішень для зменшення негативного впливу на навколишнє середовище; запропоновано проводити підвищення кваліфікації фахівців, які відповідальні за управління в різних напрямках, пов’язаних зі сталим розвитком;

– запропоновано автономна систему навігації з невеликою платформою повного приводу;

– представлено інформаційно-вимірювальну систему для визначення прискорення сили тяжіння на основі балістичного гравіметра з двовимірною відеосистемою;

– проведено аналіз алгоритмів добування даних на статистичних даних хронічних захворювань;

– проаналізовано теоретичні основи управління пасажирським транспортом та запропоновано алгоритми оптимізації руху водія та розробку децентралізованої он-лайн послуги, орієнтованої на підтримку управління нерегулярним пасажирським транспортом

– запропоновано використання Green IT як інструменту розробки хмарного сталого середовища навчання для закладу вищої освіти.

Перераховані питання є на сьогодні надзвичайно актуальними. Усіх їх об’єднує єдиний напрям досліджень – Green IT.

Наприкінці семінару було анонсовано проведення наступної Міжнародної конференції з питань математики, науки та технологій, яка буде проходити 15-17 жовтня 2020 року на базі Криворізького державного педагогічного університету (https://ichtml.org/icon-masted/2020/).

Також висловлюємо щиру вдячність Семерікову Сергію Олексійовичу за можливість долучитись до організації та проведення таких  науково вагомих та масштабних заходів.

Дякуємо усім учасникам семінару за змістовні доповіді, бажаємо подальших успіхів у науковій діяльності. Та до нових зустрічей!

Відео-запис конференції

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */