Студенти-екологи – переможці Міжнародного конкурсу наукових робіт “Black Sea Science 2020”

Shares

На базі Одеської національної академії харчових технологій за підтримки Міністерства освіти і науки України під егідою Black Sea Universities Network та ISEKI-Food Association, у співробітництві з науковим журналом Central European Researchers Journal та провідними ЗВО Республіки Білорусь, Болгарії, Молдови, Китаю, Швейцарії, Грузії та Ізраїлю було проведено Міжнародний конкурс студентських наукових робіт “Black Sea Science 2020”.

Метою конкурсу є розширення міжнародних зв’язків, активізації наукової роботи студентів як найважливішого фактора формування фахівців, залучення студентів до участі у наукових програмах, проектній, конструкторській та інших формах науково-дослідної діяльності.

На перший етап конкурсу було подано 202 роботи з провідних вітчизняних та закордонних університетів Франції, Греція, Китаю, Македонії, Литви, Польщі, Словаччини, Грузії, Казахстану, Киргизстану, Білорусі  та Молдови. До складу журі Конкурсу увійшли 91 спеціалісти-науковці з різних країн: США, Німеччина, Швейцарія, Ангола, Бенін, Латвія, Туреччина, Ізраїль, Китай, Румунія, Грузія, Польща, Словаччина, Казахстан, Азербайджан, Болгарія, Молдова, Білорусь, Україна.

Під керівництвом доктора біологічних наук, професора кафедри екології Державного університету «Житомирська політехніка» Олени Уваєвої було підготовлено та представлено на конкурсі наукову роботу на тему: «Environmental monitoring and recommendations on decreasing the levels of pesticide pollution in Zhytomyr region of Ukraine». Студентами двох країн: України та Білорусі проведено екологічний моніторинг стану складів для зберігання і утилізації заборонених і непридатних пестицидів; вмісту пестицидів у ґрунті, воді і сільськогосподарській продукції у межах Житомирської області, досліджено накопичення хлорорганічних пестицидів гідробіонтами, а також розроблено рекомендації по зниженню вмісту пестицидів у навколишньому середовищі.

Вітаємо зі здобутим ІІІ місцем у Міжнародному конкурсі студентських наукових робіт “Black Sea Science” Дмитра Костроміна, студента ІІ курсу гірничо-екологічного факультету Державного університету «Житомирська політехніка» та Каріну Стрижак, студентку IV курсу Барановицького державного університету (Республіка Білорусь) та їх наукового керівника, професора Олену Уваєву.

Подальших здобутків у науковій роботі!

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */