Семінар-доповідь представників Держпраці «Особливості проведення державного ринкового нагляду і контролю нехарчової продукції»

Shares

5 лютого 2020 року для студентів та викладачів гірничо-екологічного факультету Житомирської політехніки був проведений семінар-доповідь представників Державної служби України з питань праці та представників Управління Держпраці у Житомирській області щодо підвищення ефективності здійснення заходів державного нагляду та інформування про зміни в законодавстві.

Тематика семінару «Особливості проведення державного ринкового нагляду і контролю нехарчової продукції». У ньому взяли участь начальник Управління Держпраці у Житомирській області Сечін Сергій Миколайович та головний державний інспектор відділу експертної роботи, ринкового нагляду та надання адміністративних послуг управління Держпраці у Кіровоградській області Сітнік Станіслав Григорович.

На початку зустрічі Сергій Миколайович розповів про неприпустимість допуску до роботи працівників без оформлення трудових відносин, а також ознайомив з правовими та соціальними наслідками вказаних порушень. Станіслав Григорович розглянув основні правові та організаційні засади державного ринкового нагляду за нехарчовою продукцією, особливості його проведення, виконання оцінки відповідності продукції основним вимогам технічних регламентів, а також про знаки відповідності, які використовуються в Україні та Європейському Союзі. Також Станіслав Григорович розповів про загальноєвропейську систему швидкого оповіщення про небезпеку нехарчової продукції RAPEX та її український аналог, який зараз перебуває на стадії тестування. Наприкінці семінару він проінформував про основні положення та вимоги Технічного регламенту вибухових матеріалів промислового призначення.

Розповіді супроводжувались численними прикладами, які ілюстрували, як реальні порушення вимог технічних регламентів призводили до нещасних випадів на виробництві та аварій, а також захворювань споживачів неякісних товарів.

Дякуємо за змістовну та цікаву зустріч!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */