Студенти-екологи відвідали Музей космонавтики імені Сергія Павловича Корольова

Shares

20 листопада 2019 року студенти-екологи 2 та 3 курсу відвідали Музей космонавтики імені Сергія Павловича Корольова. Музей ім. С.П. Корольова в Житомирі – це єдиний музей космонавтики в Україні. Він є не лише місцевою визначною пам’яткою, але і гордістю всієї країни.

Музей складається з декількох експозицій. Перший корпус – будинок Сергія Павловича Корольова, в якому він народився і жив довгий час. Ця експозиція розкриває багато цікавих фактів про його життя і діяльність. Другий корпус представлений космічними експонатами, тут зібрана велика кількість різних унікальних предметів, що представляють всю історію ракетобудування і космонавтики. В експозиції «Космос» представлена колекція зразків космічної техніки, обладнання, спорядження космонавтів, а також документи, фотографії, сувеніри з космічної тематики. Окремий тематичний комплекс складають музейні предмети, які стосуються розвитку космонавтики в Україні. Кожен експонат – це не просто черговий технічний об’єкт, він має свою унікальну історію.

Відвідувачам розповіли про історію зародження і розвиток космонавтики та нелегку долю Сергія Павловича Корольова – нашого співвітчизника, вченого у галузі ракетобудування та космонавтики, конструктора, який є основоположником практичної космонавтики.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */