Студенти та викладачі кафедри екології Житомирської політехніки взяли участь у Червоне ЕкоФесті

Shares

28 червня в смт. Червоне Андрушівського району у мальовничому парку біля старовинного маєтку Терещенків відбувся фестиваль Червоне ЕкоФест, організатором якого була НУО “Сучасний Формат”. Фестиваль проводиться в рамках реалізації проекту «Поводження з відходами в громадах: від інформування до роздільного сортування», що здійснюється за підтримки німецької урядової компанії GIZ та «U-LEAD з Європою».

В рамках фестивалю свої локації представили і студенти Житомирської політехніки. Локації користувались неабиякою увагою та викликали інтерес як у дорослих гостей фестивалю, так і у малечі. Така цікавість пов’язана з різноманітністю представлених майстер класів, а саме:

  • «друге життя старих речей», на якому всі бажаючі могли змайструвати літачки з прищепок, виготовити троянди з яєчних коробок;
  • «кліматичні зміни», учасники фестивалю мали можливість стати частиною перетворень агрегатного стану різних матеріалів, речовин під дією рідкого азоту! У природі азот є головною складовою частиною повітря. Газ азот малорозчинний у воді, має низьку хімічну активність, проте при високих температурах й тиску та/або при наявності каталізаторів він утворює сполуки з воднем, металами, киснем та ін.;
  • «кріогенна кухня», на якій відбувалось створення солодощів та напоїв із додаванням азоту;
  • різноманітні хімічні експерименти: «фараонові змії», «малюнки на воді», «імітація виверження вулкану»;
  • «сортуємо сміття», на якому відвідувачі мали змогу сортувати своє сміття і дізнатись про особливості сортування різноманітних матеріалів.

Під час заходу наші студенти взяли участь у захопливому екоквесті та стали частиною команди переможців, змогли відвідати свято вареників, познайомитись з багатьма шанувальниками екокультури і екологічно свідомого способу життя!

Неймовірні враження та емоції були отримані учасниками  на фестивалі!

Кафедра екології висловлює подяку організаторам фестивалю Червоне ЕкоФест за можливість стати частиною такого чудового пізнавально-розважального заходу; керівництву Житомирської політехніки, студентам та викладачам гірничо-екологічного факультету за допомогу в організації  локацій!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */