Рейтинг університетів світу “Webometrics ranking of world’s universities”: Житомирська політехніка +10 рейтингових позицій за півроку

Shares

Лабораторією кіберметрики «Cybermetrics Lab» оприлюднено черговий рейтинг університетів світу, за яким аналізують ступінь представлення діяльності університетів в Інтернет-просторі «Webometrics ranking of world’s universities».

Державний університет «Житомирська політехніка» на сьогодні посідає 27 місце серед закладів вищої освіти України та посилює свої лідируючі позиції в регіоні. Наголосимо, що Житомирська політехніка за півроку піднялась на 10 рейтингових позицій.

Світовий рейтинг університетів «Webometrics ranking of world’s universities» складають з 2004 року і публікують двічі на рік (у червні-липні та січні). На сьогодні експерти оцінюють близько 30000 вишів зі всього світу.

Основними параметрами оцінки університетів є:

PRESENCE (присутність) – кількість сторінок на сайті університету;

IMPACT (вплив) – кількість зовнішніх посилань на сайт університету з інших сайтів;

OPENNESS (відкритість) – кількість текстових файлів (.doc, .docx, .pdf)та презентацій (.ppt) на сайті університету;

EXCELLENCE (висока якість) – кількість найбільш цитованих статей, опублікованих співробітниками університету в журналах, що індексуються  наукометричною базою SCOPUS та входять до складу 10% статей, найбільш цитованих у своїх наукових галузях за версією Scimago Group.

Дякуємо всьому колективу Житомирської політехніки за те, що в черговому рейтингу університет є знову першим в регіоні.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */