Житомирська політехніка – регіональний лідер у сфері наукових досліджень, які фінансуються з державного бюджету

Shares

Уже третій рік поспіль Житомирська політехніка є єдиним закладом вищої освіти в регіоні, що отримує фінансування з державного бюджету на виконання наукових робіт молодих вчених.

07 червня 2019 року Міністром освіти і науки України Лілією Гриневич було підписано Наказ про результати наукової та науково-технічної експертизи проміжних та анотованих звітів, за якими продовжено фінансування у 2019 році та завершено і визнано такими, що виконані наукові роботи та науково-технічні (експериментальні) розробки молодих вчених, які працюють (навчаються) у закладах вищої освіти та наукових установ, що належать до управління МОН України.

Відповідно до наказу усі проекти Житомирської політехніки отримали найвищий конкурсний бал у своїх секціях та визнанні такими що виконані на високому рівні.

Зокрема, такими, що отримали фінансування на наступні етапами є:

1. Трансформація соціальної відповідальності бізнесу в умовах гібридної війни.

2. Розробка нових та удосконалення існуючих методів та алгоритмів побудови національних маршрутів руху транспортних засобів.

3. Політика щодо біженців та внутрішньо переміщених осіб при загрозах національній безпеці та постконфліктного стану економіки.

4. Наукові основи відновлення лісогосподарських заходів у лісах, віднесених до зони безумовного відселення.

У 2018 році закінчилося виконання наукової роботи «Механізм еколого-економічної реабілітації суб’єктів господарювання від надзвичайних ситуацій, бойових дій як складова національної безпеки». Зазначена робота стала першою, що виконувалася за даним напрямом фінансування вченими Житомирської політехніки. Зауважимо, що в рамках виконання наукової роботи «Політика щодо біженців та внутрішньо переміщених осіб при загрозах національній безпеці та постконфліктного стану економіки» 03 червня 2019 року було захищено докторську дисертацію з міжнародних економічних відносин Катериною Володимирівною Шиманською.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */