Ректор Житомирської політехніки підготував для Житомирського регіону першого доктора наук з міжнародних економічних відносин

Shares

03 червня 2019 року на засіданні спеціалізованої вченої ради Д 11.051.03 у Донецькому національному університеті імені Василя Стуса, що на Вінничині, відбувся успішний захист докторської дисертації доцента Житомирської політехніки Катерини Шиманської на тему «Міжнародна міграція людських ресурсів в умовах геоекономічних трансформацій» Докторська дисертація виконувалася під консультуванням ректора університету, доктора економічних наук, професора, Заслуженого діяча науки і техніки України Віктора Валерійовича Євдокимова.

Таким чином житомиряни стали першими серед вітчизняних та світових вчених, хто для розвитку методології дослідження міжнародної міграції запропонували ввести поняття «міграційна пара» та запропонували інтегрований показник міграційної привабливості. Це стало основою інноваційного підходу до розвитку концептуальних засад інституційної моделі регіонального регулювання міграційних процесів.

Інноваційність та унікальність проведеного дослідження підтвердили відомі в Україні та за її межами вчені, що виступили опонентами: професорка Мельник Тетяна Миколаївна (Київський національний торговельно-економічний університет), професор Сардак Сергій Едуардович (Дніпровський національний університет імені Олеся Гончара) та професорка Столярчук Ярослава Михайлівна (Київський національний економічний університет імені Вадима Гетьмана).

Позитивні відгуки отримала робота з 12 закладів вищої освіти України. Позитивно оцінив роботу ректор ДВНЗ «Київський національний економічний університет імені Вадима Гетьмана», доктор економічних наук, професор Лук’яненко Дмитро Григорович.

Зауважимо, що наукове дослідження виконувалося в межах НДР «Політика щодо біженців та внутрішньо переміщених осіб при загрозах національній безпеці та пост конфліктному стані економіки» (науковий керівник – д.е.н., професор Віктор Євдокимов), яка фінансується з державного бюджету та в 2017 році зайняла перше місце за секцією «Правові, філософські, історичні та політологічні аспекти державотворення; захист свободи і національної безпеки України та її громадян на шляху євроінтеграції» в Конкурсі наукових робіт та науково-технічних (експериментальних) розробок молодих вчених.

Варто нагадати, що Житомирська політехніка три роки поспіль є єдиним в регіоні виконавцем науково-дослідних робіт, що фінансуються держбюджетом в межах Конкурсу наукових робіт та науково-технічних (експериментальних) розробок молодих вчених.

Колектив Житомирської політехніки щиро вітає Катерину Володимирівну та її наукового консультанта Віктора Валерійовича із успішним захистом докторської дисертації та бажає життєвої наснаги, нових творчих й наукових здобутків!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */