Участь ректорату, викладачів та студентів Житомирської політехніки в мітингу-реквіємі до Дня пам’яті та примирення

Shares

Починаючи з 2015 року, 8 травня в Україні, як і в багатьох країнах світу, відзначається День пам’яті та примирення.

Цей день встановлений задля «вшанування подвигу українського народу, його визначного внеску у перемогу Антигітлерівської коаліції у Другій світовій війні, висловлення поваги усім борцям проти нацизму, увічнення пам’яті про загиблих».

Офіційне гасло пам’ятних заходів — «1939-1945. Пам’ятаємо. Перемагаємо». Символом Дня пам’яті та примирення є квітка маку, графічне зображення якої є своєрідною алюзією: з одного боку воно уособлює квітку маку, з іншого – кривавий слід від кулі.

Ректорат, викладачі та студенти Житомирської політехніки взяли участь у мітингу-реквіємі біля Монумента Слави, віддаючи шану загиблим під час Другої світової війни. В заході брали участь десантники 95-ї бригади, інші військові, представники влади, духовенства та громадськості.

Учасники мітингу вшанували пам’ять загиблих хвилиною мовчання. Представники Ради церков Житомирщини провели спільний молебень за полеглими у Другій світовій війні, а також за мир у державі. Ансамбль «Зоряночка» презентував танець, присвячений червоному маку.

По завершенню заходу всі присутні поклали квіти до Монументу Слави.

1939-1945. Пам’ятаємо. Перемагаємо.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */