Студенти Житомирської політехніки взяли участь у вечері-реквіємі з нагоди 33-річниці ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС

Shares

26 квітня 2019 року в Україні відзначається 33-річниця ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС.

Майже 300 працівників пожежної охорони Житомирської області у квітні-травні 1986-го брали участь у ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС. Тому сьогодні особливо важливо гідно вшанувати пожежних-чорнобильців, які віддали своє життя та здоров’я заради порятунку людства.

З цією метою 25 квітня рятувальники області провели унікальний на теренах України вечір-реквієм «Запалимо поминальну свічку» за участю учнів гімназії №3 м. Житомира. Захід проходив  на майдані біля ЗОШ №1 перед пам’ятником «Пожежним, які врятували світ» по вул. Героїв Пожежних, 67-б. Зокрема, на широкоформатному екрані транслювалися документальні кадри тих подій, а учні представляли театралізовану Літературно-музичну композицію – своєрідну інтерпретацію доленосних моментів у житті ліквідаторів аварії на ЧАЕС. Це був вечір, присвячений пам’яті подвигу різних особистостей – ліквідаторів. Нажаль, з кожним днем цих героїв залишається все менше. Але, завдячуючи їхньому подвигу, ми маємо теперішнє та майбутнє.

З метою вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС, голова профспілки студентів університету Сергій Сич та студенти Житомирської політехніки долучилися до вищезазначених заходів.

Ми пам’ятаємо….

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */