Державний університет “Житомирська політехніка”: наказ МОН України від 26.03.2019 року

Shares

8 квітня 2019 року в стінах університету відбулась знакова подія. Під час зустрічі зі студентами та викладачами Житомирського державного технологічного університету Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко зачитав наказ Міністерства освіти і науки України від 26 березня 2019 р. № 397 та повідомив про перейменування Житомирського державного технологічного університету в Державний університет «Житомирська політехніка».

«Сьогодні мій рідний Житомирський державний технологічний університет отримав проєвропейську назву – «Житомирська політехніка». Це класна й дуже символічна назва. Називати політехнікою технічні вузи – давня європейська практика. Тепер на мапі європейських ВНЗ поруч з відомими Гданською, Вроцлавською, Люблінською, Міланською та Львівською буде і Житомирська політехніка. Але питання не тільки в назві університету, а в першу чергу – в суті, патріотичності, креативності та рішучості студентів цього ВНЗ. Студентські роки – це золотий час як для молоді, так і викладачів, які вас навчають. Адже з кожним роком, з кожним новим випуском все більше і більше фахових спеціалістів, цього року понад 2000 магістрів, підуть працювати в сферу економіки країни. І це та потужна сила, яка буде елітою і лідерами змін майбутньої європейської України», – зазначив Геннадій Зубко.

«Житомирська політехніка — єдиний на Житомирщині інженерно-технологічний ВНЗ. Певен, що він має дуже добру перспективу. Адже сьогодні найбільш затребуваними спеціальностями є саме технічні. І ви – майбутня інженерна еліта, якої так потребує Україна. Ваша роль в управлінні інтелектуальними системами, прийнятті ключових рішень в економіці країни є важливою у розвитку держави», – наголосив Геннадій Зубко.

«Приємно, що технологічний університет щороку змінюється, покращуються кабінети, зали, матеріально-технічна база. Важливо, що змінюється не лише назва, а і умови, щоб студентам і викладачам було приємно тут перебувати. Хочу побажати, щоб коли наступного разу ми будемо змінювати назву нашого закладу, щоб ми її змінили зі статусу державного у статус національного», – зазначив голова Житомирської ОДА Ігор Гундич.

ІСТОРІЯ УНІВЕРСИТЕТУ

1960 р.

Загальнотехнічний факультет Київського політехнічного інституту в м. Житомирі

1975 р.

Житомирський філіал Київського політехнічного інституту

1994 р.

Житомирський інженерно-технологічний інститут

2003 р.

Житомирський державний технологічний університет

2019 р.

Державний університет «Житомирська політехніка»

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */