Програма подвійного диплому з Вільнюським технічним університетом ім. Гедімінаса

Shares

Початок весни відзначився вкрай важливою подією для кафедри економіки та підприємництва ЖДТУ – в результаті тривалої та кропіткої праці з обох сторін було підписано Меморандум порозуміння з Вільнюським технічним університетом ім. Гедімінаса (ВГТУ*), що забезпечує значне розширення освітніх можливостей для студентів спеціальності «Економіка» (освітня програма «Бізнес-економіка»). Зокрема, відповідно до Меморандуму, вже з наступного навчального року студенти магістратури, що навчатимуться за відповідною спеціальністю, зможуть брати участь у програмі подвійного диплому, яка реалізується у рамках проекту міжнародної академічної мобільності.

Програма подвійного диплому, що реалізується ЖДТУ спільно з ВГТУ, передбачає паралельне навчання як в магістратурі ЖДТУ, так і у магістратурі одного з провідних державних вищих навчальних закладів Литовської Республіки. Відповідно до програми, студент-учасник протягом першого та третього семестру магістратури навчатиметься у ЖДТУ, натомість навчання у другому семестрі проходитиме у ВГТУ. Навчальна програма у ВГТУ складатиметься з програмних дисциплін університету, які будуть визначені за погодженням обох університетів. За підсумками навчання у обох закладах та за умови захисту магістерської роботи як в ЖДТУ, так і перед екзаменаційною комісією ВГТУ (в онлайн режимі) учасник програми матиме можливість отримати одночасно два дипломи про вищу освіту державного зразка. Диплом країни Європейського Союзу значно розширить можливості до працевлаштування та підвищить рівень конкурентоспроможності випускника як на вітчизняному, так і на міжнародному ринку праці.

*ВГТУ – це провідний державний вищий навчальний заклад, розташований у м. Вільнюс (Литва). Заснований у 1956 р., на сьогодні ВГТУ – один з найбільших дослідницьких університетів у Литві, що сфокусований на співпраці між навчальним закладом та бізнесом. На сьогодні ВГТУ включає 10 факультетів, 13 дослідницьких інститутів, 3 дослідницькі центри та 22 дослідницькі лабораторії. В університеті навчання здійснюється за 51 бакалаврською та 55 магістерськими програмами (Джерело: https://www.vgtu.lt).

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */