Конференція на тему «Захист цивільного населення в збройних конфліктах» за участі посла Азербайджанської Республіки Азера Худієва в ЖДТУ

Shares

25 лютого 2019 року в Житомирському державному технологічному університеті відбулась конференція на тему «Захист цивільного населення в збройних конфліктах», в якій брали участь Надзвичайний та Повноважний посол Азербайджанської Республіки в Україні Азер Худієв, голова Конгресу солідарності азербайджанців України Ільгар Мамедов, керівник апарату Житомирської обласної державної адміністрації Олексій Шатило, керівник Агентства регіонального розвитку Житомирської області Артем Сачук, депутати Житомирської міської та обласної рад, представники місцевої влади, активісти, викладачі та студенти університету.

Конференція була організована Житомирським державним технологічним університетом, посольством Азербайджану в Україні, Конгресом солідарності азербайджанців України.

Зі вступним словом на конференції, присвяченій проблемам безпеки мирного населення в умовах військових дій, виступив ректор Житомирського державного технологічного університету Віктор Євдокимов, який був модератором заходу.

З вітальним словом до учасників конференції звернувся Надзвичайний та Повноважний посол Азербайджанської Республіки в Україні Азер Худієв, який у своїй промові згадав про воєнні події в Нагірному Карабасі, Україні, Сребрениці, під час яких постраждало мирне населення, тисячі людей стали вимушеними переселенцями.

Під час конференції гості, студенти та викладачі активно задавали питання та обмінювалися думками щодо проблематики безпеки мирного населення в умовах військових дій.  Учасники обговорили можливості підвищення міжнародним співтовариством ефективності норм міжнародного гуманітарного права, поліпшення міжнародно-правових механізмів захисту цивільних осіб в ході збройних конфліктів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */