ЖДТУ стає учасником зйомок документального фільму

Shares

Україна – це не лише війна та Чорнобиль. Співробітники та науковці ЖДТУ стали учасниками цікавого соціального міжнародного проекту. Група активістів із Уругваю в межах реалізації міжнародного гранту проводить зйомку документальних фільмів про особливості життя в різних країнах.

Нещодавно вони завітали і до України. Як це не прикро, але за кордоном у багатьох наша країна асоціюється переважно із воєнними діями на Сході та Чорнобильською катастрофою. Знімальна група намагається у своєму фільмі показати всьому світу, що, окрім проблем, Україна має прекрасну природу, невичерпні ресурси, активне суспільство, тут розвивається економіка, наука та культура, країна не є закритою і активно бере участь у міжнародних проектах.

Дуже приємно, що серед інших прогресивних організацій в Україні молоді уругвайські активісти, науковці висловили бажання відвідати і ЖДТУ як один із флагманів розвитку освіти і науки в регіоні. Під час зустрічі вони із зацікавленням розпитували про заходи, які реалізуються у виші, подальші плани й перспективи, відвідали лабораторію робототехніки та радіоекологічну лабораторію та поспілкувалися з молодими науковцями про розвиток наукових напрямів в університеті.

Однак більше за все наших закордонних колег цікавило, яким бачить молодь майбутнє нашої країни, перспективи розвитку, чи вважають вони власні можливості рівними можливостям жителів інших країн. Сподіваємося, що у недалекому майбутньому цей фільм з’явиться на екранах і зможе переконати весь світ, що Україна – це не лише війна та Чорнобиль…

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */