Участь викладачів та студентів ФІКТ у форумі компанії CISCO «Global Vision. Local Knowledge» – 2018

Shares

12 грудня 2018 року відбулася одна з найважливіших щорічних подій у сфері мережних технологій та кібербезпеки – форум компанії Cisco «Global Vision. Local Knowledge» (Глобальне бачення. Локальні знання). У роботі форуму взяли участь науково-педагогічні працівники кафедри комп’ютерної інженерії та кібербезпеки Житомирського державного технологічного університету завідувач кафедри Єфіменко Андрій Анатолійович та доцент кафедри Пулеко Ігор Васильович, а також студенти факультету інформаційно-комп’ютерних технологій, що навчаються за спеціальностями підготовки кафедри.

Тематика основних доповідей форуму цього року пов’язана з такими питаннями як:

  • стримування кіберзагроз;
  • контроль доступу в мережу;
  • підключення до «багатохмарного світу»;
  • оптимізація роботи глобальних мереж;
  • автоматизація роботи мережі;
  • попередження та усунення простоїв в роботі мережі.

Робота форуму була організована у вигляді лекцій, демонстрацій, практичних кейсів тощо, які були зруповані за напрямками:

  • Корпоративні мережі;
  • Інформаційна безпека;
  • Центри обробки даних;
  • Сумісна робота.

Всі учасники форуму мали можливість прослухати доповіді за обраними напрямками та темами, ознайомитися з зразками сучасного мережного та комунікаційного обладнання і програмного забезпечення, засобами Інтернету речей, переглянути демонстрації застосування провідних програмних рішень фірми Cisco та її партнерів, виконати практичні кейси з мережного адміністрування, налагодження засобів кібербезпеки, мережного програмування.

Традиційно цікавими та високопрофесійними були доповіді та спілкування по напрямку «Інформаційна безпека», які були проведені Павлом Родіоновим. Багато новинок було представлено з технологій та обладнання ЦОД. Частину доповідей та демонстрацій з цього напряму провів випускник ЖДТУ 1998 року, системний інженер-консультант Cisco Віктор Подкоритов. Велике зацікавлення викликали доповіді Юрія Довганя про перспективи розвитку стандартів та рішень мереж Wi-Fi. Надзвичайно цікавим було виконання практичних кейсів з пошуку кіберзагроз (Threat Hunting Workshop) та практичних кейсів з нового напрямку мережного програмування DevNet (Network Programmability, Wireless Programmability).

Для науково-педагогічних працівників кафедри комп’ютерної інженерії та кібербезпеки отримані на форумі знання та досвід безумовно є підвищенням рівня професійних компетентностей. Для студентів-учасників форуму – є важливим доповненням їх фахової підготовки та стимулом до подальшого професійного розвитку. Частина отриманих на форумі матеріалів вже запланована до впровадження у навчальний процес при викладанні відповідних дисциплін студентам факультету, що навчаються за спеціальностями 123 «Комп’ютерна інженерія» та 125 «Кібербезпека».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */