Перемога молодих вчених університету в конкурсі проектів наукових робіт, науково-технічних (експериментальних) розробок молодих вчених

Shares

Вітаємо молодих вчених університету з перемогою у конкурсному відборі проектів наукових робіт, науково-технічних (експериментальних) розробок (НТР) молодих вчених, які працюють (навчаються) у ЗВО та НУ, що належать до сфери управління МОН, фінансування яких розпочнеться з 2019 року за рахунок коштів державного бюджету:

Ципоренко Віталій ВалентиновичСазонов Артем ЮрійовичЛугових Оксана ОлександрівнаЛевківський Віталій ЛеонідовичХоменко Інна МиколаївнаПетросян Арсен Русланович
керівника НТР Ципоренка Віталія Валентиновича, к.т.н., доцента кафедри біомедичної інженерії та телекомунікацій;
відповідального виконавця НТР Сазонова Артема Юрійовича, к.т.н., доцента кафедри автоматизації та комп’ютерно-інтегрованих технологій ім. проф. Б.Б. Самотокіна;
Лугових Оксану Олександрівну, старшого викладача кафедри метрології та інформаційно-вимірювальної техніки;
Левківського Віталія Леонідовича, старшого викладача кафедри комп’ютерних наук, аспіранта кафедри комп’ютерної інженерії та кібербезпеки;
Хоменко Інну Миколаївну, аспірантку кафедри прикладної механіки і комп’ютерно-інтегрованих технологій;
Петросяна Арсена Руслановича, студента групи ПІ-54 факультету інформаційно-комп’ютерних технологій.

НТР молодих вчених університету «Алгоритмічно-програмне забезпечення обробки сигналів для мобільного комплексу радіомоніторингу» – єдиний в Житомирській області проект, що увійшов до переліку проектів-переможців конкурсного відбору проектів наукових робіт, НТР молодих вчених, фінансування яких розпочнеться з 2019 року за рахунок коштів державного бюджету.

Важливою проблемою національної безпеки та оборони, життя людей, а також одним із перспективних напрямків розвитку інформаційних, комунікаційних технологій є вдосконалення систем радіомоніторингу. НТР «Алгоритмічно-програмне забезпечення обробки сигналів для мобільного комплексу радіомоніторингу» передбачає розробку ефективних технологій швидкого кореляційно-інтерферометричного радіопеленгування, що дозволить в реальному масштабі часу, з високою точністю та завадозахищеністю проводити виявлення та пеленгування джерел завад та довільних сигналів, що перекриваються за частотою.

Очікувані результати НТР є актуальними, відповідають потребам суспільства, економіки країни, корисні для декількох галузей виробництва та суспільних практик, оскільки є продукцією подвійного призначення.
Розроблені технології створять конкурентну перевагу закордонним фірмам, таким як «Rohde & Schwarz», «LSTelcom» (Німеччина); «TCI», «Agilent Technologies», «ADVANTEST»(США); «Thaies» (Франція); «AOR», «ІСОМ» (Японія); «Іркос», «Ірга», «Нелкен» (Росія); «Winradio» (Австралія); TOB ХСВД-2 «Спецвузавтоматика» (Україна, м Харків) та матимуть ефективність роботи до 100 разів більшу як у якісному, так і у фінансовому аспекті.

Наказом МОН України від 22.12.2018р №1439 затверджено перелік проектів, що пройшли конкурсний відбір проектів наукових робіт, науково-технічних (експериментальних) розробок молодих вчених, які працюють (навчаються) у ЗВО та НУ, що належать до сфери управління МОН, фінансування яких розпочнеться з 2019 року за рахунок коштів державного бюджету.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */