День прав людини відзначили в ЖДТУ

Shares

10 грудня 2018 року в день прав людини в Житомирському державному технологічному університеті відбувся круглий стіл на тему «Актуальні питання дотримання прав і свобод в Україні», присвячений Всеукраїнському тижню права. Організатор – факультет публічного управління та права.

У роботі трьох панельних дискусій взяли участь викладачі кафедри права та правоохоронної діяльності, кафедри економічної безпеки публічного управління та адміністрування, а також студенти таких спеціальностей, як 262 «Правоохоронна діяльність», 074 «Публічне управління та адміністрування», 072 «Фінанси, банківська справа та страхування», 052 «Міжнародні економічні відносини». Обговорення відбувалося за такими тематичними напрямами:

–    «Національні механізми захисту прав людини» (Інститут омбудсмена у механізмі забезпечення прав людини в Україні; Порядок звернення до Європейського суду з прав людини).

–    «Органи публічної влади у механізмі реалізації та захисту прав людини в Україні» (Запобігання торгівлі людьми в Україні; Насильство в сім’ї як соціальна проблема; Судовий захист людини та громадянина; Система захисту прав людини; Механізм захисту прав людини у кримінальному провадженні; Кримінально-правовий захист потерпілих).

–    «Права людини на окупованій території» (Проблема обмеження прав і свобод людини в умовах проведення антитерористичної операції в Україні; Проблемні питання захисту прав внутрішньо переміщених осіб; Захист прав військовополонених).Присутні ознайомилися з відео-презентаціями,присвячених обмеженню прав і свобод громадянина за умов дії режиму воєнного стану та захисту прав цивільного населення у зоні АТО.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */