Делегація ЖДТУ в Університеті Думлупінар (Туреччина): спільні наукові дослідження, конференції та проведення практичних занять для студентів

Shares

Насиченим на події виявився черговий день перебування делегації нашого університету в Університеті Думлупінар. Проф. Олійник О.В. та доц. Могельницька Л.Ф. обговорили можливості розширення співпраці з представниками Факультету економіки та управління, який, на сьогодні, є одним з найбільших в університеті. Цікавою є пропозиція щодо виконання наукових досліджень за Phd програмами під спільним керівництвом професорів ЖДТУ та Університету Думлупінар, можливість проведення онлайн дискусій та лекцій провідними вченими.

У рамках співпраці ЖДТУ та Університету Думлупінар відбулася зустріч першого проректора ЖДТУ проф. Олійник О.В. та завідувача кафедри іноземних мов доц. Могельницької Л.Ф. з керівництвом та викладачами кафедри іноземних мов . Під час зустрічі сторони обговорили особливості викладання англійської мови в обох університетах, організацію навчального процесу, навчальні матеріали, робочі програми, мотивацію студентів, існуючі проблеми та можливі шляхи їх розв’язання. Особливістю навчання англійської мови в університеті Думлупінар є підготовче відділення. Студенти, що обирають своїм фахом спеціальності: комп’ютерна інженерія, електроінженерія, учитель математики, – обов’язково проходять інтенсивну англомовну підготовку на таких курсах протягом року. Лише після цього вони вступають на 1 курс. Така вимога до знання мови зумовлена 30% курсів, що викладаються англійською на зазначених спеціальностях.

Кафедри університетів-партнерів домовилися про співпрацю у проведенні студентської науково-практичної конференції іноземними мовами, що вже вп’яте відбулася цього року в ЖДТУ. Доц. Могельницька Л.Ф. також провела практичне заняття з англійської мови для студентів різних спеціальностей університету Думлупінар. Приємно вразила відкритість та готовність студентів співпрацювати на занятті з іноземним викладачем.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */