У ЖДТУ відбулася IX Міжнародна науково-технічна конференція “ІКТ-2018”

Shares

20 квітня 2018 року у Житомирському державному технологічному університеті проходила ІХ Міжнародна науково-технічна конференція “Інформаційно-комп’ютерні технології – 2018”.

Робота конференції проходила за напрямами:

  1. Інформаційно-комп’ютерні технології.
  2. Математичне і комп’ютерне моделювання процесів і систем.
  3. Системи керування та автоматизація. Приладобудування.
  4. Методи та засоби цифрової обробки інформації в системах керування.
  5. Біотехнічні та медичні апарати, системи та технології.
  6. Радiотехнiка та телекомунікації.
  7. Інформаційно-комунікаційні технології в освіті.

Метою конференції стало сприяння розширенню та зміцненню зв’язків між провідними навчальними та науково-дослідницькими закладами, обмін науковою інформацією та досвідом; обговорення проблем i визначення перспектив розвитку сфери iнформаційно-комп’ютерних технологій, результатів використання сучасних методів, засобів моделювання та автоматизації в задачах промисловості та наукових досліджень тощо.

Організаторами конференції виступили: Міністерство освіти і науки України, Житомирський державний технологічний університет, Національний технічний університет України “Київський політехнічний інститут ім. І. Сікорського”, Житомирський державний університет ім. І. Франка, представники яких взяли активну участь в організації та проведенні конференції.

Загалом на конференцію подали матеріали 289 учасників з 45 організацій та установ, 5 країн.

На пленарному засіданні заслухано доповіді від провідних вчених у галузі дискретної оптимізації та математичного моделювання:

  1. Доповідь завідувача відділу методів негладкої оптимізації Інституту кібернетики ім. В.М. Глушкова НАН України, доктора фізико-математичних наук, старшого наукового співробітника Стецюка П.І. Двохетапна транспортна задача з заданою кількістю проміжних пунктів.
  2. Доповідь провідного наукового співробітника Інституту телекомунікацій і глобального інформаційного простору НАН України, доктора технічних наук, старшого наукового співробітника Васяніна В.О. Задача маршрутизації транспортних засобів з роздільною доставкою вантажів.
  3. Доповідь старшого наукового співробітника Київського національного університету ім. Т. Шевченка, кандидата технічних наук, доцента Доценка С.І. Ймовірнісне розв’язання цілочисельної задачі про банкрутство.

На секційних засіданнях обговорено актуальні питання та сучасні проблеми у галузі програмування та математичного моделювання, приладобудування, методів та засобів цифрової обробки сигналів, біотехнічних апаратів та систем, радіотехніки та телекомунікацій, застосуванню інформаційно-комунікаційних технологій в освіті.

21 квітня 2018 року учасники конференції відвідали ІІ наукові пікніки, які проходили на вул. Михайлівській:

Автор

ФІКТ

Факультет інформаційно-комп'ютерних технологій

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */