Під час підписання Меморандуму між МОН та YEP ректор ЖДТУ презентував досвід роботи бізнес-інкубатора в виші

Shares

Від ідеї до бізнесу – Міністерство освіти і науки України та YEP розвиватимуть стартапи та інноваційне підприємництво у вишах. В українських вишах розвиватимуть мережу бізнес-інкубаторів, де студентів та науковців навчатимуть, як результати їхніх досліджень втілити в бізнес. Це, зокрема, передбачено Меморандумом про співробітництво та взаємодію між МОН та ГО «Платформа інноваційного партнерства» (YEP), який сьогодні, 12 березня 2018 року, підписали Міністр освіти і науки Лілія Гриневич та голова YEP Андрій Заікін.

Задля забезпечення потреби студентів і випускників у набутті навичок підприємництва, організації самозайнятості 3 жовтня 2017 року в ЖДТУ було презентовано академічний бізнес-інкубатор YEP!, що став першим регіоні. Вже 20 жовтня було забезпечено менеджмент та запуск роботи академічного бізнес-інкубатора YEP – HUB на базі ЖДТУ – пілотного в регіоні.
Менше ніж за місяць YEP в університеті виступив інноваційною екосистемою підтримки та розвитку молодіжного підприємництва. Проведено набір проактивних учасників, сформовано команду та забезпечено їх навчання у межах проекту як на базі ЖДТУ, так і на базі NAU-HUB.
Місією YEP є розвиток потужної екосистеми для розвитку молодіжного підприємництва в Україні, партнерство держави, науки, бізнесу, венчурних фондів, освіти та експертного середовища, впровадження навчання підприємництву.
ПОСИЛЕННЯ МОТИВАЦІЇ УЧАСНИКІВ БІЗНЕС-ІНКУБАЦІЙНОЇ ПРОГРАМИ ЗАБЕЗПЕЧУЄТЬСЯ ПІДТРИМКОЮ ЖДТУ В ЧАСТИНІ:
– тренінгів з підприємництва для студентів, що тільки задумуються про старт власної справи;
– спільноти однодумців, які теж прагнуть працювати над своїми проектами;
– забезпечення підтримки сучасної освітньої платформи;
– комфортного місця для роботи над проектом прямо в університеті з відповідним мультимедійним обладнанням (ко-воркінг);
– допомоги (фахової) з проектом на всіх етапах;
– роботи над власним старт-апом з локальними та міжнародними бізнес-експертами;
– всебічної підтримки участі у головних старт-ап подіях країни разом з успішними підприємцями.
Для РЕЗИДЕНТІВ (всі зацікавлені студенти) в ЖДТУ також передбачено:
– запровадження можливості для студентів ЖДТУ обирати навчальні програми YEP в якості предметів на вибір в межах навчального плану за будь-якою спеціальністю;
– призначення Ректорської стипендії за значні досягнення в напрямку розвитку інновацій та підприємницької культури в університеті.
Для ЧЛЕНІВ ЛОКАЛЬНОЇ ОПЕРАЦІЙНОЇ КОМАНДИ ЖДТУ забезпечено:
– підтримку зайнятості за виконання своїх функцій в рамках роботи бізнес-інкубатору (Забезпечено можливість отримувати заробітну плату за виконання своїх функцій в рамках роботи інкубатору);
– можливість зарахування роботи в бізнес-інкубаторі в якості педагогічної / виробничої практики;
– можливість нарахування додаткових кредитів/балів за роботу в бізнес-інкубаторі.
За період функціонування бізнес-інкубатору забезпечено запуск двох програм, одна із яких YEP Starter реалізується спільно з Університетом Тарту (Естонія). Прийнято участь в Innovation Market – найбільшому міжнародному інноваційному заході в Україні. А також презентовано Літню Школу.
За 5,5 місяців сформовано операційну команду та підготовлено 4 старт-апи.
Отже, молодь може:
– спробувати себе у підприємництві;
– реалізувати свою ідею;
– навчитись розвивати і керувати бізнес-процесами;
– втілити командою старт-ап, заручившись підтримкою менторів YEP.
Розроблено сайт і сторінки в соціальних мережах (https://yep.ztu.edu.ua), на яких розміщується актуальна інформація. ЖДТУ – відкриті до співпраці!
Докладніше за посиланням: https://mon.gov.ua/ua/news/vid-ideyi-do-biznesu-mon-ta-yep-rozvivatimut-startapi-ta-innovacijne-pidpriyemnictvo-u-vishahу

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */