SpaceTechFest: диво поруч

Shares

Якщо говорити про те, наскільки успішно ви провели вихідні, то все буде досить передбачувано: ви будете розповідати про SpaceTechFest. Цілком зрозуміло, бо те, що тут побачили гості, дійсно викликає захоплення!

Цікаво, чи бачив колись  Житомирський Державний Технологічний університет стільки відвідувачів, скільки було в ньому у неділю? Ті, хто прийшов сюди, точно не пожалкували, бо організатори SpaceTechFest показали здобутки, досягнення і продемонстрували перспективи для молоді та міста, що заслуговує на величезну повагу.

Організатори SpaceTechFest показали здобутки та досягнення

Житомирський державний технологічний університет, музей Космонавтики ім. С.П. Корольова, Асоціація музеїв  космонавтики та військовий інститут ім. С.П. Корольва за сприяння міської ради разом із іншими учасниками виставки надали житомирянам можливість побачити те, що зроблено не десь далеко, а тут, в Житомирі, чим, власне, й довели, що задля втілення своїх мрій не треба їхати кудись – досягти великих успіхів можна й в Україні, варто тільки докласти зусиль.
Місія, яку втілили в життя організатори, – це популяризація науки серед дітей та молоді. Вони представили масу цікавих речей, котрі надзвичайно сподобались й юним, й дорослим відвідувачам.  Авіатренажер, на якому можна було покерувати літаком, планетарій, в якому справжні науковці розповідали про космічні тіла, віртуальні окуляри, за допомогою яких можна побачити майже казкові речі, військова техніка, що демонструє міць нашого війська, та ще величезну кількість корисних для людини досягнень науки побачили гості.

Захоплення викликала кожна локація, але презентація окулярів, завдяки яким можна попасти у віртуальну реальність, подарувала надзвичайно багато емоцій. Завдяки таким окулярам людина може не тільки вивчати історію чи астрономію, але й  подорожувати у власному організмі: наприклад, вивчати кровотворну систему та судини!

Захоплення викликала кожна локація

Сьогодні можна було побачити те, що вже зроблено, наприклад, систему спостереження  «Безпечне місто». Але попереду перед студентами та викладачами ЖДТУ стоїть багато важливих завдань, які вони вирішуватимуть задля блага міста й країни.

Демонстрували й роботів, які вже зараз виконують за людей багато роботи. Свої досягнення демонстрували представників різних курсів, гуртків, але їх не лякала конкуренція: всі працюють задля спільної мети – розвиток міста та комфорту його мешканців.

Були тут навіть маленькі «прибульці», учасники театру для дітей та підлітків Ginger, які проводили інтерв’ювання відвідувачів англійською мовою. І це не гра, а цілком серйозне завдання, оскільки розвиватись без знання мов сьогодні просто неможливо.

Тренінги, презентації, навчальні ігри зібрали багато зацікавлених, а ті студенти, які здійснювали технічну допомогу на SpaceTechFest, робили це з величезним задоволенням, а  не за примусом, бо їм це було дійсно до душі.

Окрім науковців, тут були й представники підприємств, які готові взяти на роботу талановиту молодь. При чому та заробітна платня, яку готові платити своїм співробітникам підприємства, значно вища навіть за середню по Житомиру!

Найголовніше те, що фестиваль продемонстрував перспективи для житомирської молоді, бо фахівці житомирським підприємствам дуже потрібні.

Фестиваль продемонстрував перспективи для житомирської молоді

І величезна LEGO-ракета, яку зібрала дітвора впродовж дня, – символ того, що командна робота та спільна ідея можуть творити дива!

Інформацію подано за матеріалами zhytomyr.travel

 

Більше світлин з фестивалю можете знайти в галереї фестивалю.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */