З нагоди Міжнародного Дня студентського спорту відзначили спортсменів ЖДТУ

Shares

Призери змагань та Чемпіони України, Європи й світу з легкої атлетики, боротьби дзюдо і самбо, баскетболу, пауерліфтингу, більярду, хокею на траві, тенісу та інших видів спорту навчаються у Житомирському державному технологічному університеті.
З нагоди Міжнародного Дня студентського спорту 19 вересня в ЖДТУ влаштували зустріч з тими, ким пишається ВНЗ, область та країна загалом.

На заході були присутні керівник департаменту сім’ї, молоді і спорту Житомирської ОДА Світлана Гресь, заступник голови відділення НОК України в Житомирській області Леонід Самунь, начальник Житомирського відділення Комітету з фізичного виховання та спорту МОН України Володимир Зорнік, представники управління сім’ї, молоді і спорту Житомирської міської ради, які відзначили керівництво ЖДТУ за підтримку студентського спорту, а також вручили подарунки кращим викладачам та спортсменам університету.

Ректор Житомирського державного технологічного університету Віктор Євдокимов зауважив, що ці студенти займаються спортом ще з дитинства і вже кілька років поєднують підготовку і змагання разом із навчанням, здобуваючи вищу освіту.

Разом з тим, він подякував їм за старанність, наполегливість і підкорення нових спортивних вершин.

Усім студентам-спортсменам ЖДТУ до свята призначили грошові премії, також винагороду отримає безпосередньо завідуючий кафедрою фізичного виховання університету Григорій Засік.

«Щороку 20 вересня відзначається Міжнародний день студентського спорту. Це свято було започатковано Генеральною конференцією ЮНЕСКО за ініціативою Міжнародної федерації студентського спорту (FISU). Як керівник територіального відділення спортивної студентської спілки у Житомирській області, щиро вітаю спортсменів з цим святом та бажаю нових звершень та перемог! У рамках цього свята в Житомирському державному технологічному університеті вже провели різноманітні спортивні заходи, змагання, флешмоб», – розповів ректор ЖДТУ Віктор Євдокимов.

Також він поділився, що вже зустрічався з очільниками ЖНАЕУ та ЖДУ ім.І.Франка, аби ті визначилися з пріоритетним для себе видом спортом, розвивати і підтримувати який планують у подальшому.

Нещодавно у Міністерстві освіти й науки обговорювалися питання студентського спорту, його відродження, фінансування, тощо. Зокрема, на це до бюджету країни на наступний рік планують закласти додаткові кошти, а доти керівники тервідділень спортивної студентської спілки мають працювати на місцях, випрацьовувати подальші дії, налагоджувати співпрацю.

Світлана Гресь зауважила, що у ЖДТУ й нині є хороші умови для спортивних занять студентів, а також проведення змагань обласного та всеукраїнського рівня рівня. Вона подякувала колективу університету, який підтримує талановиту і спортивну молодь – нинішніх і майбутніх лідерів країни.

Прес-служба Житомирського державного технологічного університету

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */