У ЖДТУ відкрили новітню лабораторію з фізики, обладнання для якої придбав меценат

Shares

У Житомирському державному технологічному університеті 4 квітня відкрили новітню лабораторію з фізики «LabEos» для молодих науковців.

Керуватиме лабораторією грузинський вчений-фізик  Мерабі Поладашвілі. Він зізнається, що лабораторія у ЖДТУ  є унікальною не лише для Житомира, а й країни загалом. Можливості представленого обладнання він демонструє присутнім вже на відкритті лабораторії.

«В Житомирському державному технологічному університеті відбулася вкрай важлива для нас подія – це відкриття сучасної лабораторії фізики «LabEos» До цієї події ми готувалися декілька місяців, і сьогодні студенти, науковці змогли вже відвідати цю лабораторію, яка стане базовою для факультету інформаційно-комп’ютерних технологій та факультету інженерної механіки, – пояснює ректор Житомирського державного технологічного університету Віктор Євдокимов. –  Такі події стають можливими лише за підтримки університету представниками бізнесу та меценатів.  Від імені викладацько-студентського колективу дякую  людині, якій не байдужа доля освіти і науки, людині, яка прагне зробити усе можливе, аби молоді талановиті фахівці залишалися у нашому регіоні. Все обладнання для облаштування цієї лабораторії було придбано за  кошти підприємця Олександра Рабіновича. Тут представлена  одна з останніх моделей 3D-принтера, а також цифрові осцилографи, портативні осцилографи, сучасні метрологічні прилади, тепловізори та багато іншого».

За словами ректора ЖДТУ, більш детально ознайомитися з обладнанням та лабораторією можна буде на сайті університету, де згодом буде розміщена уся інформація.

«Основная цель лаборатории – это дать какой-то результат. Вторая цель – это удержать студентов, удержать школьников, заинтересовать их, может бать даже дать толчёк для того, чтобы они увлеклись физикой, математикой», —  відзначає під час відкриття лабораторії у ЖДТУ меценат Олександр Рабінович.

Він також додає, що будь-який бізнес ґрунтується на технологіях. Їх можна розробити або купити. Власне у ЖДТУ спільно з партнерами обрали шлях власних розробок, співпраці і навчання.

Нагадаємо, що нещодавно у Житомирському державному технологічному університеті також відкрили сучасну лабораторію з біології.

Прес-служба Житомирського державного технологічного університету

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */