Студентам ЖДТУ розповіли про легальне і безпечне стажування та працевлаштування за кордоном

Shares

Багато ризиків виникає при працевлаштуванні закордоном та у сфері нелегального працевлаштування на Житомирщині, тому планувати майбутню трудову діяльність необхідно ще під час навчання в університетах.

Про це говорили 2 березня в практичному форматі на засіданні робочої групи з питань протидії торгівлі людьми у сфері працевлаштування за кордоном зі студентами Житомирського державного технологічного університету.

Корисною інформацією та порадами зі студентами ділилися ректор ЖДТУ Віктор Євдокимов, заступник голови Житомирської ОДА Ярослав Лагута, керівник Центру розвитку професійної кар’єри ЖДТУ Юлія Богоявленська та ін.

«Проблема торгівлі людьми існує. Одна справа, коли ми збираємося в кабінеті чиновника, а інша – коли ми проговорюємо, як з цим боротися безпосередньо із вами – молоддю, яка може потрапити у зону ризику. Ви не повинні шукати «щастя по світах», а планувати свою майбутню трудову діяльність ще з університету», – сказав заступник голови облдержадміністрації Ярослав Лагута.

Також він додав, що «держава і суспільство не можуть розвиватися, якщо наймолодші, найрозумніші та найпродуктивніші будуть виїжджати та працювати на економіці іншої країни».

Практика роботи за кордоном існує, тому студентам була донесена інформація стосовно легальних варіантів працевлаштування. Зокрема, усі фірми, які надають ці послуги, повинні мати ліцензію.

Перевірити її наявність можна на сайті Мінсоцполітики. Кошти за послуги пошуку роботи необхідно сплачувати лише після підписання договору.
Також студенти дізналися про зарахування стажу роботи при працевлаштуванні закордоном – якщо це офіційно, то стаж зарахується і в Україні.

Довідково. На Житомирщині у 2016 році було зареєстровано 5 суб’єктів, які мають ліцензію на посередницьку діяльність у працевлаштуванні за кордоном.

Житомирським державним технологічним університетом було укладено договори на працевлаштування студентів у Болгарії та Туреччині за напрямком «Туризм».

Якщо у вас виникають запитання стосовно легального працевлаштування, звертайтеся у департамент праці та соціального захисту населення за тел.: (0412) 47-47-26, 47-47-10.

Прес-служба Житомирського державного технологічного університету

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */