Карту Криму, яку Кіпіані представив у Житомирі, отримають навчальні заклади міста

Shares

У прес-центрі Житомирської міськради 23 січня журналіст Вахтанг Кіпіані презентував карту Криму з історичною топонімікою.

За його словами,  вона має стати помічником для істориків та вчителів історії та географії, а також інших громадян, які прагнуть дізнатися більше про Крим.

На прохання депутата  обласної ради Олени Галагузи, яка й допомогла у організації та проведенні презентації в Житомирі, міський голова Сергій Сухомлин підтримав ініціативу придбати карти для навчальних закладів міста.

Також карти отримають Житомирський державний технологічний університет, Житомирський національний агроуніверситет і ЖДУ ім. І. Франка.

Присутній на зустрічі ректор ЖДТУ Віктор Євдокимов особисто подякував за можливість приєднатися до проекту, який допомагає українцям більше дізнатися про свою країну. Також він наголосив, що особливо актуальна ця тема у контексті виховання молоді.

Карта дає можливість подивитися, яким є справжній  Крим історично. Подібні зустрічі Кіпіані вже провів у Луцьку, Вінниці, Києві та інших містах.

Нагадаємо, що карта Криму з відновленою історичною топонімікою, яка зникла після депортації з півострова кримськотатарського народу, створена для того, щоб відкрити публічну дискусію на цю тему і нагадати владі, що Крим, як українська територія, потребує уваги держави, “оскільки йдеться не про офіційну адміністративну карту Криму, а про відновлену громадськістю карту історичних назв півострова”.

Ініціатор проекту, головний редактор проекту “Історична правда” Вахтанг Кіпіані повідомив, що при складанні карти за основу були взяті військові картографічні документи, з якими працювали професійні картографи з дотриманням усіх державних стандартів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */