ЖДТУ – ТУ «Гірнича академія» м. Фрайберг: проект Еразмус+/Мобільність в дії

Shares

В університеті триває реалізація проектів мобільності в рамках програми Еразмус +. Так двоє студентів-магістрантів 2-го курсу гірничо-екологічного факультету: Анна Мельник («Маркшейдерська справа») та Іван Охріменко («Розробка родовищ корисних копалин»), розпочали навчання в Технічному університеті «Гірнича академія» м. Фрайберг (Німеччина).

Варто відмітити, що всі витрати в рамках програми – перебування (стипендія – 800 €/міс.) та проїзд студентів повністю покривається за рахунок коштів проекту.

Протягом трьох місяців студенти працюватимуть на базі інститутів Маркшейдерської справи та Відкритих гірничих робіт відповідно над магістерськими кваліфікаційними роботами, проводитимуть дослідження на сучасному лабораторному обладнанні.

Окрім безпосередньо навчальної складової для студентів заплановано також низку екскурсій на гірничі підприємства регіону. Так студенти відвідали кар’єри однієї із провідних компаній Німеччини з видобутку вугілля – MIBRAG GmbH. (м. Цайтц). В ході проведення екскурсії студенти ознайомилися з особливостями виконання відкритих гірничих робіт, з останніми досягненнями технології та техніки видобування корисних копалин.

Також студенти побували в музеї «Terra Mineralia», що налічує одну з найбільших у світі колекції гірських порід і мінералів.

Бажаємо цікавого і успішного навчання та яскравих вражень!

Відділ міжнародних зв’язків

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */