У ЖДТУ обговорювали вплив розробки родовищ бурштину на параметри природного середовища

Shares

Днями у Житомирському державному технологічному університеті відбулося чергове засідання науково-дослідного гуртка.  Тема зібрання –  «Вплив гірничопромислового комплексу на природне середовище на прикладі родовищ бурштину».

Участь у заході взяли викладачі кафедри екології гірничо-екологічного факультету ЖДТУ –   Распутна Т.А.,  Коцюба І.Г., Давидова І.В., а також студенти-екологи. 

Моніторинг впливу гірничо-промислового комплексу на параметри природного середовища на прикладі родовищ бурштину України дає можливість зрозуміти фундаментальні причини суперечностей між суспільством і природою, які породили сучасну глобальну екологічну кризу, та необхідність її подолання.

В процесі ведення гірничих робіт на поверхню землі виноситься великий об’єм гірничої маси, кар’єрних вод, пилу і газу, до складу яких входить велика кількість речовин, що вважаються небезпечними для біосфери.

У гірничодобувних бурштинових районах України виникла екологічна ситуація, яка потребує невідкладних заходів охорони природного навколишнього середовища.

На засіданні гуртка були досліджені актуальні і цікаві питання впливу розробки родовищ бурштину на порушення гідрологічного та гідрогеологічного режиму природних поверхневих і підземних вод, аналізу вже існуючих наукових основ і практичних рекомендацій щодо комплексного використання бурштинових розсипних родовищ.

Наступне засідання буде присвячено ознайомленню з науковими основами екологічно безпечного надрокористування та рекомендацій щодо їх практичної реалізації у сфері розробки бурштинових родовищ.

 

Прес-служба Житомирського державного технологічного університету

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */