Ректор ЖДТУ відвідав засідання ради керівників ВНЗ Житомирської області

Shares

Аби обговорити актуальні питання у сфері вищої освіти, у Житомирі   5 жовтня відбулося засідання ради ректорів вищих навчальних закладів ІІІ-ІV рівнів акредитації Житомирської області.

У засіданні взяли участь голова обласної ради Володимир Ширма, заступник голови облдержадміністрації Ярослав Лагута,  керівники місцевих ВНЗ, серед яких – ректор Житомирського державного технологічного університету Віктор Євдокимов.

Члени ради обговорювали питання про підсумки вступної кампанії у 2016 році та підготовки до вступної кампанії 2017 року, підготовку та функціонування наукового консорціуму і організацію щорічного моніторингу ринку праці.

У контексті цього, ректор ЖДТУ Віктор Євдокимов поділився напрацюваннями свого навчального закладу, де активно співпрацюють із компаніями, підприємствами міста й області – проводять спільні зустрічі, екскурсії. Студенти можуть пройти практику чи стажування і знайти своє робоче місце ще у період навчання в університеті.

На базі ЖДТУ в минулому році створили Центр розвитку кар’єри, аби забезпечувати своїх студентів не лише гарними, корисними й актуальними знаннями, але й можливістю їх подальшого використання у роботі за  фахом. Тут студенти можуть знайти інформацію про вакансії у компаніях-партнерах ЖДТУ, ознайомитися з їх вимогами,  ін.

«Мета діяльності Центру  – забезпечення ефективної зайнятості випускників та студентів ЖДТУ, що відповідає потребам ринку праці, завдяки інтеграції бізнесу та університетського середовища шляхом налагодження та розвитку тісної співпраці з роботодавцями, сприяння студентам і випускникам у працевлаштуванні, проходженні стажування, долученні до волонтерської праці», – відзначив ректор Віктор Євдокимов.

У Житомирському державному технологічному університеті спільно з ВЦОЯО проводять зустрічі для абітурієнтів, під час яких розповідають про особливості ЗНО. Крім цього, в університеті також є підготовчі курси для старшокласників, ведеться профорієнтаційна робота по районах, тощо.

Під час зустрічі 5 жовтня університети зібрали пропозиції щодо змін до правил вступу у 2017 році. Вже 7 жовтня у Києві відбудеться обговорення проекту вступної кампанії – 2017, за результатами якого будуть сформовані загальні положення на наступний рік.

Керівників вищих навчальних закладів хвилюють питання надання «бюджетних» місць, фінансування, погіршення рівня знань в учнів, а також – як зацікавити місцевих абітурієнтів вибрати саме житомирські виші.

Члени ради обговорили можливість співпраці між науковцями області, а також діалогу вищих навчальних закладів з бізнесом, підприємствами та службою зайнятості.

Прес-служба Житомирського державного технологічного  університету

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */