Студентки ЖДТУ протягом двох семестрів навчатимуться у Франції

Shares

Надія Яковенко і Ольга Матвійчук  – студентки гірничо-екологічного факультету Житомирського державного технологічного університету свій новий навчальний рік розпочали на базі Вищої Школи м. Ліль (Франція).

Туди «магістранти» 1 курсу  спеціальності «Технології захисту навколишнього середовища» відправилися у рамках  проекту «Еразмус+/Мобільність».

Впродовж двох семестрів дівчата навчатимуться за спеціальністю «Менеджмент стійкого розвитку забруднених територій», при цьому паралельно продовжуючи навчання за індивідуальним планом в ЖДТУ.

Вартість навчання, проїзд та перебування (стипендія – 850 €/міс.) студентів в закордонному ВНЗ повністю покривається за рахунок коштів проекту.

Окрім безпосередньо навчання, програмою перебування передбачено також проходження практики на підприємствах та установах регіону, що працюють в галузі охорони довкілля.

Нагадаємо, що у минулому семестрі в Господарській академії ім. Д.А. Ценова в рамках програми «Erasmus+» на навчанні перебувала студентка факультету обліку і фінансів ЖДТУ Тетяна Савелюк.

«Після вдалого старту в попередньому навчальному році з початку 2016-2017 н.р. в Житомирськогому державному технологічному університеті  розпочато реалізацію низки нових проектів за програмою Еразмус +.  Їх мета – організація двосторонньої академічної мобільності студентів, аспірантів та викладачів між ЖДТУ та університетами партнерами: Вища школа м. Ліль (Франція), Університет країни Басків м. Більбао (Іспанія), Технічний університет «Гірнича академія» м. Фрайберг (Німеччина), Університет «Думлупінар» м. Кютахья (Туреччина), Університет Південної Богемії м. Чеське Будейовіце (Чехія), Технічний університет м. Ліберець (Чехія), Господарська академія м. Свіштов (Болгарія), Технічний університет м. Софія (Болгарія), Сілезька політехніка м. Катовіце (Польща), Вроцлавська політехніка (Польща)», – відзначає ректор ЖДТУ Віктор Євдокимов.

Прес-служба Житомирського державного технологічного університету

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */