Студенти ЖДТУ показали голландцям українську наполегливість, працюючи над міжнародними проектами

Shares

На початку 2016 року студенти-програмісти Житомирського державного технологічного університету розпочали роботу над міжнародними проектами спільно зі студентами Роттердамського університету прикладних наук, мета яких   –  розробка веб-сайтів різноманітного призначення на замовлення кількох голландських компаній.

Студенти спеціальності «Програмна інженерія» Олександр Візгалов, Богдан Герасимов та Ярослав Ячменьов пройшли відбір на курси в компанію «ІСМ Україна», а після кількох місяців наполегливого навчання  були обрані для участі у реальних проектах з реальними замовниками.

Проекти розпочались із березневого візиту до Нідерландів, зустрічей з колегами, замовниками, презентації проміжних результатів роботи, тематичних лекцій та дружніх прогулянок Роттердамом у супроводі голландських студентів.

Хлопці ділилися враженнями про робочий процес: «Кожного тижня наші менеджери зустрічалися з замовниками, дізнавалися їхні відгуки по вже зробленому функціоналу та побажання на подальшу розробку. Після цього ми обговорювали з менеджерами по Skype скільки часу потрібно на виконання завдань та що ми встигнемо зробити до наступного тижня. Кожної суботи або неділі ми демонстрували результати роботи. Частіше ми спали по 2 – 4 години, а іноді взагалі не лягали спати, щоб закінчити початі завдання. Таким був увесь життєвий цикл проекту. Ми не завжди розумілися з менеджерами через різницю в стилі мислення, особливо на початку. Тому іноді ми перероблювали одну і ту ж функціональність декілька разів. Проте ми доволі швидко знайшли спільну мову і надалі вже було простіше».

Попри втому, українська команда отримала величезне задоволення від такої цікавої роботи.

За 3 місяці студенти ЖДТУ вдруге полетіли до Нідерландів для офіційної презентації своїх проектів.

Після церемонії нагородження замовники поділилися позитивними  відгуками щодо впровадженого веб-сервісу: вони навіть не сподівались на такий успіх, а нині вже  роздумують, як інтегрувати розроблені рішення з їх системою на практиці.

У вільний від проектної роботи час студенти ЖДТУ  насолоджувалися сучасною архітектурою Роттердаму, культурою, стилем та комфортом життя голландців.

«Все зроблено охайно, зі смаком. За весь час ми не бачили жодного старого/розваленого будинку. У місті безліч курйозних скульптур, символізацію яких не розуміють навіть голландці. Щодо місцевих жителів, то вони дуже привітні і завжди допомагають. Ми безліч разів підходили до незнайомців, щоб запитати дорогу. І кожного разу нам з посмішкою допомагали. Цікавим є той факт, що майже кожен голландець вільно володіє англійською мовою», – додають житомирські хлопці-програмісти.

Результати студентської проектної роботи довели: завдяки спільним міжвузівським проектам можливо налагодити цікаву та плідну міжнародну співпрацю підприємств та ВНЗ, зацікавити талановиту молодь в обраній професії та запропонувати підприємствам нове бачення актуальних практичних проблем.

Прес-служба Житомирського державного технологічного університету

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */