ЖДТУ продовжує співпрацювати із Економічною академією ім. Д. А. Ценова у Болгарії

Shares

На базі Житомирського державного технологічного університету 27 травня відбулося підписання угоди про міжнародну співпрацю між кафедрою бухгалтерського обліку Економічної академії імені Дімітра Апостолова Ценова (м. Свіштов, Республіка Болгарія)  і кафедрою обліку і аудиту ЖДТУ.

Зокрема, документ обговорили, узгодили та підписали  доктор, доцент, завідувач кафедри Станіслав Цонев Алєксандров та  д.е.н., професор, завідувач кафедри Сергій Федорович Легенчук.

Нагадаємо, що із навчальним закладом Болгарії Житомирський технологічний університет співпрацює вже кілька років.

Враховуючи це,   24 та 25 травня на факультеті обліку і фінансів ЖДТУ відповідно до програми Європейського Союзу Erasmus+   відбулися відкриті лекції для студентів 1-го, 2-го, 3-го та 5-го курсів навчання спеціальностей «Облік і аудит», «Міжнародна економіка» та «Фінанси і кредит» на тему «Проблеми бухгалтерського обліку в Україні та Болгарії у контексті євроінтеграції». Лектор – Станіслав Цонев Алєксандров,  під час зустрічей  підняв актуальні питання економічного розвитку Болгарії як члена ЄС, проаналізував проблеми нормативно-правового супроводу бізнесу та його облікового забезпечення, звернув увагу на важливість відповідності професійних компетенцій випускників за економічним фахом вимогам ЄС, а також окреслив потенційні складнощі ринку праці України при вступі до ЄС.

Завдяки  Erasmus+ у квітні 2016 року доцент кафедри обліку і аудиту, к.е.н., доц. І.М. Вигівська відвідала Економічну академію ім. Д.А. Ценова, де за індивідуальною викладацькою програмою презентувала на болгарській мові лекції з проблем фінансового обліку  перед студентами спеціальностей  “Фінанси”, “Господарський та фінансовий контроль”, “Маркетинг”, “Бізнес інформатика”, “Промислова бізнес економіка”.

Також весь весняний семестр 2015-2016 н.р. у цій академії   навчання проходить студентка групи ОА-76 факультету обліку і фінансів ЖДТУ Савелюк Тетяна  –  здобуває освіту за кордоном та отримує стипендію від ЄС.

 

Прес-служба Житомирського державного технологічного університету

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */