В рамках співпраці студенти ЖДТУ відвідали Коростенський завод МДФ

Shares

Студенти Житомирського державного технологічного університету 13 травня побували з екскурсією на Коростенському заводі МДФ.

Молоді спеціалісти ознайомились з безпосереднім предметом навчання у  ВНЗ – новітнім обладнанням, яке використовують на виробництві.

Викладачі Житомирського державного технологічного університету, які приїхали на екскурсію разом зі студентами переконані: робота на подібному підприємстві – це добра перспектива для будь-якого молодого фахівця.

«Ми побачили сьогодні побачили обладнання, якому ми фактично навчаємо, побачили системи керування, яким ми навчаємо, мікроелектроніку побачили і промислові контролери. Сьогодні ми привели багато людей з різних курсів, найкращих наших студентів, які можуть тут потенційно приходити і різного роду практики, і потім потенційно працевлаштовуватись. І потім себе реалізувати як майбутні фахівці», – каже заступник декана факультету інформаційно-комп’ютерних технологій ЖДТУ Олександр Підтиченко.

Студенти після екскурсії зізнаються: їм не доводилось бувати на подібних підприємствах.

«Є сенс проводити такі екскурсії. Коли бачиш подібне виробництво, то бачиш з чим будеш працювати в майбутньому, і це мотивує», – розповідає студент 3-го курсу ЖДТУ Олег Гордійченко.

«По-перше вражає сам розмір підприємства, кількість продукції, яку вони виробляють, кількість новітнього обладнання. Тобто, всі ці виконавчі механізми, преси, тобто, все обладнання просто вражає. А я, особливо як студент технологічного ВУЗу, не завжди мав нагоду побачити таке. А тим більше детально ознайомитись з цим обладнанням», – ділиться враженнями студент 4-го курсу ЖДТУ Дмитро Осіпов.

Фінансовий директор Коростенського заводу МДФ Катерина Самчук каже: такі екскурсії – це лише перші кроки в рамках співробітництва з Житомирським державним технологічним університетом. В подальшому молоді фахівці зможуть проходити практику на виробництві та в лабораторіях на підприємстві. Кращі ж можуть і працевлаштуватись на Коростенський завод МДФ.

«Ми б хотіли, щоб ці дітки, які приїжджають до нас на екскурсію, завжди бачили, що будується дійсно європейське підприємство. Ми б хотіли, щоб ці діти, студенти наші, майбутні працівники нашого підприємства бачили, що ми сьогодні будуємось. Тому ми їх запрошуємо не тільки на роботу, а навіть на екскурсії, щоб вони знали історію, як будується це підприємство», – каже фінансовий директор Коростенського заводу МДФ Катерина Самчук.

На Коростенському заводі МДФ  вважають, що молоді фахівці – це майбутнє деревообробної галузі. Тому на підприємстві готові і далі розширювати співпрацю з Житомирським державним технологічним університетом.

Прес-служба Житомирського державного технологічного університету за матеріалами Житомир.інфо

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */