Звіт проведення ІІІ Всеукраїнської науково-практичної конференції «Перспективи розвитку гірничої справи та раціонального використання природних ресурсів»

Shares

27-28 квітня 2016 року кафедрами розробки родовищ корисних копалин ім. проф. Бакка М.Т. та маркшейдерії гірничо-екологічного факультету Житомирського державного технологічного університету було проведено ІІІ Всеукраїнську науково-практичну конференцію студентів, аспірантів та молодих учених «Перспективи розвитку гірничої справи та раціонального використання природних ресурсів». Мета конференції полягала у обміні результатами науково-дослідницької роботи студентів, магістрантів та аспірантів із технології розробки родовищ корисних копалин, обробки природного облицювального каменю та маркшейдерського забезпечення геотехнологій.

Урочисте відкриття конференції розпочалось зі вступного слова голови оргкомітету, першого проректора Житомирського державного технологічного університету, д.е.н. проф. Олійник О.О., яка привітала усіх учасників конференції, засвідчила актуальність заходу та доцільність обміну думками і знаннями учасників конференції. Також із виступом виступив заступник голови оргкомітету, декан гірничо-екологічного університету ЖДТУ, к.т.н., доц. Котенко В.В., який представив усіх членів президії та побажав успішної роботи.

IMG_20160427_095142

Далі після того, як офіційно відбулося відкриття конференції були представлені доповіді студентів різних вищих навчальних закладів, серед яких активну участь взяли студенти та аспіранти Житомирського державного технологічного університету, Національного технічного університету України «Київський політехнічний інститут» та Криворізького технічного університету. Також участь у конференції прийняли представники Національного гірничого університету (м. Дніпропетровськ), Національного університету водного господарства та природокористування (м. Рівне).

В ході роботи конференції були обговорені та продискутовані питання, що стосуються оптимізації технології розробки родовищ щебеневої та блочної сировини, керування стійкістю відвалів та бортів кар’єрів, технологічних параметрів процесів каменеобробки, маркшейдерського забезпечення геотехнологій. Ці питання віднайшли відклик у всіх учасників, незалежно від їхнього наукового статусу.

Президією були відзначені кращі роботи студентів.

Для участі у конференції викладачами, молодими вченими, аспірантами та студентами подано 51 теза, з яких 25 – були презентовані у доповідях.

Підсумовуючи роботу конференції, заступник голови оргкомітету к.т.н., доц. Котенко В.В. побажав студентам розширювати коло наукових пошуків, активніше приймати участь у наукових заходах.

ІІІ Всеукраїнська науково-практична конференція студентів, аспірантів та молодих учених «Перспективи розвитку гірничої справи та раціонального використання природних ресурсів» відбулася на високому організаційному та науковому рівні. Обрана тема науково-практичної конференції послугувала плідним підґрунтям для обміну думками із зазначеної проблематики.

IMG_20160427_162941

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */