Студенти ЖДТУ привезли перемогу із пісенного фестивалю «Музичне сузір’я України»

Shares

У Дніпропетровську  15-16 квітня  влаштували I Всеукраїнський пісенний фестиваль-конкурс «Музичне сузір’я України», ідея проведення якого належить студентам народної студії сучасного вокалу «Мрія» Дніпропетровського національного університету імені Олеся Гончара.

Конкурсанти змагались у таких номінаціях: “Естрадний вокал”, “Академічний вокал”, “Авторська пісня і співана поезія”, “Сучасна обробка народної пісні”, “Автентичний спів”.

У конкурсі взяли участь виконавці з Києва, Житомира, Одеси, Запоріжжя, Новомосковська, Кривого Рогу та Дніпропетровська, які вже  мали перемоги на інших конкурсах, що зумовило значну конкуренцію.

Зокрема, Житомир на фестивалі представляли Євген Кравчук та Анастасія Сорока – студенти технологічного університету, учасники і переможці багатьох піснних конкурсів місцевого та всеукраїнського рівня.

Обоє вони із гірничо-екологічного факультету ЖДТУ, співають в університетському колективі «Акорд». Їх можна побачити та почути на концертах у вузі та на благодійних заходах.

Співочі таланти Анастасії та Євгена оцінили й журі фестивалю у Дніпропетровську, серед яких викладач академічного вокалу консерваторії імені Глінки – Ольга Антощук, директор музичної школи №19 – Ольга Преда, викладач вокалу «Першої школи музики Юлії Писаренко» Лариса Зозуля, актор та музикант, фіналіст Х- ФАКТОРА Юрій Богуславський, аранжувальник та композитор Театру КВК ДНУ Вадим Сільничий.

Студенту 3 курсу ГЕФу ЖДТУ Євгену Кравчуку присудили спеціальну премію  для розвитку творчості від Президентського фонду Леоніда Кучми «Україна» за неординарність та самобутність.

Євген заспівав  композиції «Соколята»  і «Любов свята» Лари Фабіан. Його також нагородили дипломом лауреата І премії.

Студентка  4 курсу ГЕФу ЖДТУ Анастасія Сорока отримала диплом лауреата ІІ  премії. Вона виконала пісню «Відпусти» Ренати Штифель та «Це не любов» Міли Нітіч.

Після повернення у Житомир  студенти отримували вітання у технологічному університеті від керівництва навчального закладу, викладачів, друзів, а профком Владислав Савіцький передав їм ще й грошому винагороду, якою в ЖДТУ відзначають за досягнення у різних сферах.

Прес-служба Житомирського  державного технологічного  університету

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */