Студенти ЖДТУ допомагають досліджувати пасажиропотік в громадському транпорті

Shares

В Житомирі протягом усього дня 28 квітня в тролейбусах рахували пасажирів. Для цього до роботи залучили громадських контролерів, які перевіряли  пасажирів у тролейбусах – тих, хто платить за проїзд та пільгові категорії.

За словами заступника міського голова Дмитра Ткачука, дослідженням пасажиропотоку  займається кафедра «Автомобілі і механіка технічних систем» Житомирського державного технологічного університету та  Житомирський автомобільно-дорожній коледж Національного транспортного університету. Студенти цих навчальних закладів також залучалися до підрахунку пасажирів.

«Дослідження складається з двох основних завдань: перше в годину пік на певній точці в місці стояли по два студента, які записували наповненість всього транспорту, який там їхав: маршрутки, тролейбуси, – прокоментував Дмитро Ткачук журналістам «Житомир-інфо». –  По коефіцієнтах та шкалі вони визначали на скільки транспорт заповнений, скільки штук проїхало, і в яку годину по часових інтервалах. Це тривало два дні 27 та 28 квітня. Вчора, 28 квітня у всіх тролейбусах сиділи студенти, які рахували скільки людей зайшло і вийшло на кожній зупинці. Ми будемо бачити результати по кожній зупинці, скільки людей сідає, в який часовий проміжок вони сідають і будемо робити висновки, скільки потрібно одиниць транспорту, з якого району і куди більше людей їде. В тролейбусах рахували пасажирів студенти  ЖДТУ. Усю зібрану інформацію будуть обробляти. На основі цього  підготують   висновки доцільності внесення змін в транспортну мережу. На обробку цієї інформації потрібно півтора місяці, потім виконавці дослідження проведуть загальну презентацію».

На час дослідження дизайн квитків було змінено. Їх надрукували 50 тисяч. За день роботи ТТУ заробило близько 93 тисяч. І це, як зауважив Ткачук, значно більший прибуток, ніж у попередні дні.

Прес-служба Житомирського  державного технологічного  університету

Один коментар до “Студенти ЖДТУ допомагають досліджувати пасажиропотік в громадському транпорті”

  1. Маю декілька запитань:
    1) Чому студенти замість навчатися виконували обов’язки статистів?
    2) Якщо б не дай Боже в цей час з ними щось сталося, хто особисто ніс би відповідальність?
    3) Яким документом ВУЗів було санкціоновано данне дійство і на якій підставі студенти були зняті з пар?
    4) Скільки коштів отримали студенти за свою працю в рамках гранту, виграного ЖДТУ?
    5) Чи знали батьки студентів про використання їх дітей в якості статистів ?

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */