Студенти ЖДТУ можуть отримати два дипломи – українського та польського вузу одночасно

Shares

На факультету обліку і фінансів Житомирського державного технологічного університету з’явилася унікальна можливість протягом двох років навчання в магістратурі за спеціальністю “Облік і аудит” отримати одночасно два дипломи – диплом ЖДТУ (Україна) та диплом Сопотської вищої школи (Республіка Польща), що визнається у країнах Європейського Союзу.

В рамках договору про наукову співпрацю між ЖДТУ і Сопотською вищою школою (Республіка Польща), підписаного 06 листопада 2015 р., студенти ЖДТУ (за умови вступу для здобуття освітньо-кваліфікаційного рівня «Магістр» з обліку і оподаткування та фінансів, банківської справи та страхування на Факультеті обліку і фінансів) мають неймовірні перспективи та можливість з 2016-2017 н.р. навчатися за програмою “Два дипломи” одночасно в двох вищих навчальних закладах України та Польщі.

В умовах євроінтеграції України два дипломи державного українського та європейського зразка є суттєвою конкурентною перевагою для кожного випускника, що дає можливість отримати престижну роботу і зробити успішну кар’єру не лише на вітчизняному ринку праці, а й на міжнародному.

Учасники програми “Два дипломи” навчатимуться за узгодженими між навчальними закладами навчальними планами. Навчальний процес побудований з урахуванням того, щоб зменшити навчальне навантаження на студента – перезарахування 85 % дисциплін, які студенти вивчатимуть в ЖДТУ, виконання однієї магістерської роботи на базі ЖДТУ українською мовою, можливість зарахування практики для студентів, які працевлаштовуються в Україні у період навчання.

Співпраця між університетами організована таким чином, що українським студентам потрібно приїхати до м. Сопот (Польща) лише три рази: в першому та другому семестрі – на 2-3 тижні для отримання необхідних навчальних матеріалів та здачі предметів, які не перезараховані, та в 4 семестрі – на 1-1,5 місяці для складання державного іспиту та отримання диплому. Таким чином, діє програма дистанційної освіти, що дозволяє економити на проїзді, проживанні й харчуванні, а учасники цієї програми мають ті ж права, що і польські студенти, які навчаються не дистанційно і отримують дипломи європейського зразка, які визнаються у всіх країнах Євросоюзу.

Навчання в Польщі відбуватиметься польською мовою. Студенти факультету обліку і фінансів мають можливість вивчити або поглибити знання з польської мови (в тому числі, економічного спрямування) в стінах ЖДТУ, де проводитимуться курси з польської мови для бажаючих, а також беручи участь у стажуваннях, освітніх поїздках та літніх школах в Польщі, які періодично організовуються для студентів факультету.

Навчаючись у Польщі, студент має можливість отримати вид на проживання у цій країні, що є запорукою успішного працевлаштування за спеціальністю за кордоном паралельно з навчанням без оформлення додаткових документів – Сопотська вища школа у наданні вищої освіти орієнтується на високу практичну підготовку студентів і співпрацює з такими всесвітньо відомими фірмами, як: HK Finance, Invest in Pomerania, Bayer, Wipro Applying Thought, Kemira, Arla, ThyssenKrupp, WNS Extending Your Enterprise, First Data, Agencja Rozwoju Pomorza S.A., Urząd pracy w Gdańsku.

До участі у програмі “Два дипломи” запрошуються бакалаври економічних напрямків (за умови вступу для здобуття освітньо-кваліфікаційного рівня «Магістр» з обліку і оподаткування та фінансів, банківської справи та страхування на Факультеті обліку і фінансів), які мають бажання вчитися та отримати позитивні й плідні результати за два роки навчання – дипломи та перспективні професійні знання з обліку, аудиту та фінансів в двох вищих навчальних закладах (ЖДТУ, Сопотська вища школа).

 

Прес-служба Житомирського державного технологічного університету

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */