Студентки факультету обліку та фінансів ЖДТУ взяли участь в проекті «EU Study Days in Ukraine»

Shares

Cтудентки четвертого  курсу факультету обліку та фінансів (спеціальність «Облік і аудит»), Житомирського державного технологічного університету Анна Кисель і Тетяна Савелюк  взяли активну участь в роботі 14-ої сесії Школи європейських студій в Україні (EU Study Days in Ukraine), яка проходила 18-22 листопада у місті  Ірпінь.

Попередньо дівчата  пройшли конкурсний відбір з-поміж 120 поданих заявок та були обрані для участі Школи європейських студій за визначеними критеріями  –  освітнім рівнем та рівнем володіння англійською мовою.

Підготовкою студентів до участі в проектах  займалася на базі кафедри міжнародної економіки доцент Рабошук Аліна Володимирівна. Власне, поглиблене вивчення професійної англійської мови студентами факультету обліку і фінансів, а також викладання ряду економічних дисциплін іноземною мовою, сприяє активній участі талановитої студентської молоді в міжнародних проектах та студіях.

«Це один з найкрутіших проектів в Україні. Школа європейських студій об’єднує молодь різного віку та різних спеціальностей. Цей проект допомагає зрозуміти більше про відносини України та ЄС, а також поглянути на Україну як на перспективну країну, – відзначає студентка  факультету обліку і фінансів  Тетяна Савелюк. –  Для мене школа європейських студій – це неоцінений досвід, нові друзі, море позитивних та яскравих емоцій. Це були незабутні 5 днів. Цей проект перевершив всі мої сподівання, тому раджу всім брати участь».

Так само гарно про проект відгукується ще одна учасниця від ЖДТУ Анна Кисель.

«Програма 14 сесії була насичена та цікава. Інформація була легкою для сприймання. Лекції проводились українською та англійською мовами. Школа європейських студій дає можливість дізнатись багато нового і познайомитись з цікавою, активною та ерудованою молоддю, – додає Анна. – Лекції супроводжувались елементами діалогу між учасниками та спікерами. Попри інтенсивність лекцій, вільного часу було достатньої для відвідування виставки в PinchukArtCenter. Безумовно, досвід отриманий на EU Study Days, стане в нагоді в майбутньому для кожного студента».

В рамках занять Школи відбувся ряд зустрічей з європейськими офіційними особами в Представництві ЄС.

Розібратися у проблемах європейської інтеграції України, у реформах економіки, енергетики, децентралізації та багатьох інших питаннях студентам-учасникам допомагали відомі лектори: Володимир ЄРМОЛЕНКО, філософ, публіцист, доктор політичних студій Вищої школи соціальних наук (Париж); модератор Школи європейських студій; Іво КЕРСТЕН, стратегічний радник з питань Державної прикордонної служби Консультаційної місії ЄС EUAM ; Тібор НАВРАЧИЧ, Комісар ЄС з питань освіти, культури, молоді та спорту; Андрей ПЛЕНКОВІЧ, Співголова Парламентського комітету асоціації Україна-ЄС; Микола КУЗЬО, Перший заступник директора Урядового офісу з питань європейської інтеграції; Юргіс ВІЛЧІНСКАС, керівник відділу преси та інформації Представництва ЄС в Україні; Вікторія ДАВИДОВА, радник з питань преси та інформації Представництва ЄС в Україні; Давід СТУЛІК прес-аташе Представництва ЄС в Україні; Марія СТОГОВА, Керівник сектору по боротьбі з корупцією Представництва ЄС в Україні; Ніколас БЕРДЖ, Керівник торгово-економічного відділу; Олена ДУБ, журналіст, активіст, SMM-координатор сайту “Крим. Реалії” (Радіо Свобода); Тарас КАЧКА, керівник Українського медіа центру реформ, бізнес-омбудсмен при Державній фіскальній службі України; Михайло ГОНЧАР, президент Центру глобалістики «Стратегія ХХІ»; Олександр БАНЧУК, експерт із адміністративно-деліктного права та кримінальної юстиції Центру політико-правових реформ; Марія ЗОЛКІНА, політичний аналітик фонду «Демократичні ініціативи»; Іван ЛУКЕРЯ, експерт Українського незалежного центру політичних досліджень та Реанімаційного пакету реформ; Ірина СІКОРСЬКА, завідувач міжнародним відділом Донецького державного університету управління, м. Маріуполь.

EU Study Days є проектом Представництва Європейського Союзу в Україні і створений для поширення та популяризації знань щодо процесу європейської інтеграції України.

Прес-служба Житомирського державного технологічного університету

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */