19-річний студент ЖДТУ встановив рекорд України на змаганнях з пауерліфтингу

Shares

Олександр Трондюк родом із Бердичева і наразі навчається на 2 курсі гірничо-екологічного факультету Житомирського державного технологічного університету. Йому 19 років, п’ять із яких він активно займається спортом і вже має значні досягнення.

На початку грудня цього року хлопець встановив новий рекорд України серед юніорів  ( присідання,   вагова категорія до 74 кг), впоравшись із вагою 210 кг

«Спортом  я захопився у 14 років, аби  стати сильнішим і побачити свої фізичні можливості. Обрав пауерліфтинг, оскільки  силовий спорт формує характер, розвиває силу волі, та  почуття патріотизму. Починав займатись в Бердичеві в спортивном клубі “Рось”,  а зараз –  в тренажерному залі ЖДТУ під керівництвом Лемешка Віктора Васильовича та паралельно в спортклубі “YESport” під керівництвом Баленкова Андрія Олександровича. Тренеруюсь 5-6 разів на тиждень, інколи 2 рази на день, – відзначає Олександр.  – Поєднувати спорт і навчання –  дуже важко,  бо вільного часу у мене не так і багато. Окрім пауерліфтингу, цікавить саморозвиток, не тільки фізичний, а й інтелектуальний,  а також деякі ігрові види спорту – футбол , настільний тенніс, великий тенніс. Займаюсь пауерліфтингом, тому що це спорт сильних людей, він змушує мене рухатись вперед та наближає  до  мети».

Трондюк вже встиг неодноразово взяти участь у змаганнях різного рівня: в Житомирі, Бердичеві, Києві, Новоград-Волинську.  Він  дворазовий та абсолютний чемпіон обласних змагань, призер кубку Києва, призер кубку Новоград-Волинська. Під час нещодавніх змагань у Коломиї спортсмен не лише встановив уже згадуваний рекорд України, але й виконав норматив «майстра спорту», який йому одразу ж було присвоєно.

«Рідні та друзі підтримують мене, – додає Олександр Трондюк. –   Пауерліфтинг –  дуже затратний вид спорту, оскільки правильне та раціональне харчування, яке необхідне для досягнення високих спортивних результатів, вимагає значних коштів. Потрібні гроші й на спеціальне  екіпірування, яке випускається  лише за кордоном. Підтримувати форму для досягнення високих результатів потрібно постійно, а це займає багато часу і сил. Планую і надалі встановлювати рекорди на всеукраїнських та міжнародних змаганнях».

Голова профкому студентів ЖДТУ Владислав Савіцький днями привітав Олександра Трондюка із перемогами та передав грошову винагороду.

Прес-служба Житомирського державного технологічного університету

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */