В ЖДТУ молоді науковці говорили про «Екологічний розвиток країни в рамках євроінтеграції»

Shares

Більше 60 учасників, які представляють вищі навчальні заклади із 10 українських міст, 28 травня взяли участь у Міжвузівській науково-практичній конференції студентів, аспірантів і молодих учених «Екологічний розвиток країни в рамках європейської інтеграції».

Подібний захід уже вдруге за цей рік проводять на базі Житомирського державного технологічного університету і в планах організаторів влаштувати онлайн-конференцію чи навіть Міжнародну конференцію із обговорення екологічних питань.

Співорганізаторами конференції виступили одна з провідних громадських екологічних організацій Всеукраїнська екологічна ліга (Шемет О.В., заступник Голови виконкому Всеукраїнської екологічної ліги, Пащенко О.В., заступник Голови Всеукраїнської екологічної ліги), а також Науково-методичний центр Управління освіти Житомирської міської ради, Державна екологічна інспекція у Житомирський області, Одеський державний екологічний університет, Кременчуцький національний університет ім. М. Остроградського, та інші ВУЗи України.

Старший викладач кафедри екології ЖДТУ Ганна Кірейцева розповідає, що ідею з проведенням такої конференції підтримав відділ міжнародних зв’язків у особі його керівника – Василя Мамрая.

Про своє бажання приєднатися до заходу заявила велика кількість учасників з різних міста. Але через складну ситуацію приїхати особисто змогли не всі, однак слідкують за перебігом конференції в онлайн-режимі.

Між іншим, онлайн-збірник доповідей і тез учасників конференції так само буде доступний в Інтернет-мережі і безпосередньо на сайті Житомирського державного технологічного університету.

«Ми екологи і виступаємо за раціональне природокористування, тож бережемо папір і використовуємо новітні можливості, – каже Галина Вікторівна. – Результати роботи подамо на Міносвіти і сподіватимемося, що надалі їх активно використовуватимуть інші науковці. На нашій конференції є учасники з Харкова, Запоріжжя, Одеси, Дніпропетровська та інших міст. Зацікавився конференцією учасник з Білорусі. Є колеги з Житомирського національного агроекологічного університету та Житомирського державного університету ім.І.Франка. Студенти нашого технологіного університету також підготували свої дослідження. Зокрема, студентка ГЕФу озвучила проблеми нашого регоіну, що виникають внаслідок самовільного видобутку бурштину».

Прес-служба Житомирського державного технологічного університету

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */