Студентам ЖДТУ подякували за підтримку донорства

Shares

Обласний центр крові спільно з обласною організацією Товариства Червоного Хреста України за підтримки Житомирської ОДА 3 червня провели захід, приурочений Всесвітньому дню донора крові.

Така подія є щорічною та дає можливість відзначити і висловити вдячність тим людям, які добровільно та безкоштовно дарують свою кров  і цим сприяють збереженню життя та здоров’я хворим і постраждалим.

З привітальним словом до присутніх звернувся заступник голови Житомирської облдержадміністрації, а в минулому випускник Житомирського державного технологічного університету Ярослав Лагута та зазначив, що Житомирщина у справі донорства є в авангарді в порівнянні з іншими. Також він звернувся до молоді і закликав брати активну участь у такій почесній справі, брати приклад з тих людей, які все своє життя ділилися здоров’ям заради здоров’я інших.

«Давайте і надалі і в прямому, і в переносному сенсі додавати молодої крові нашій країні, суспільству, будемо розбудовувати нашу країну, підтримувати один одного – і тоді наша Україна буде процвітати», – відзначив Лагута та вручив  дві державні нагороди України – звання «Почесного донора України», яке отримали Нечипорук Сергій Миколайович та Копитіна Оксана Антонівна.

Загалом у цьому році таких нагород було 8 і 6 з них були передані для вручення в райони. В області нараховується близько тисячі почесних донорів України.

Грамотами і подяками були також нагородженні волонтери та молодь, яка долучилася до донорства. Зокрема, студентський ректор Житомирського державного технологічного університету Сергій Цвяк отримав подяку за  особистий внесок у пропаганду і розвиток донорства та з нагоди відзначення Всесвітнього дня донора крові. Раніше на заходах неодноразово відзначали студента і екс-студректора Владислава Савіцького, який нині очолює профком студентів технологічного університету

Відзначимо, що донорські акції серед студентів і співробітників вузу відбуваються по кілька разів на рік. Нещодавно студенти ЖДТУ були донорами тромбоцитів для хворого 22-річного Максима Щербатюка з Денишів.

Всі бажаючі, які теж хочуть долучитися до такої корисної справи і стати донорами, можуть звертатися до Житомирського обласного центру крові або отримати довідки за тел. (0412) 33-30-24.

Прес-служба Житомирського державного технологічного університету

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */