3 грудня – Міжнародний день інвалідів

Shares

У 1992 році Генеральна Асамблея ООН оголосила 3 грудня Міжнародним днем інвалідів. Мета, заради якої цей день був проголошений, – це дотримання прав людини іучасть інвалідів в житті суспільства. Ця мета була поставлена у Всесвітній програмі дій відносно інвалідів, прийнятою Генеральною Асамблеєю в 1982 році і названа Десятиліттям інвалідів.

Від того, як суспільство ставиться до тих, кому з тих чи інших причин важко або не можливо самостійно подбати про себе залежить рівень цивілізованості цього суспільства. Україна взяла на себе і неухильно виконує міжнародні зобов’язання щодо матеріального забезпечення осіб з обмеженими можливостями, створення для них необхідних соціально-побутових умов. З метою забезпечення реалізації прав і задоволення потреб осіб з обмеженими фізичними можливостями нарівні з іншими громадянами, поліпшення умов їх життєдіяльності затверджено постанову Кабінету Міністрів України „Про затвердження Державної цільової програми „Національний план дій з реалізації Конвенції про права інвалідів” на період до 2020 року”.

ya-takoy-zhe-kak-i-ty

Відзначення  цього дня – це  справедлива шана суспільства та нагадування всім про обов’язок перед інвалідами, що потребують захисту та підтримки у цей непростий час. Люди з обмеженими фізичними можливостями – це не просто категорія людей. Це окремі життя. Окремі трагедії. Окремі людські надії на те, що все буде добре. На щастя, поряд з ними є ті, хто хоче допомогти. І хто допомагає.

Переймаючись буденними проблемами ми повинні замислитися над непростою долею людей з вадами здоров’я і не тільки у день 3 грудня, а й протягом цілого року не забувати про те, що поруч з нами живуть люди,  які потребують особливої уваги.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */