Реалізація програми академічної мобільності МОН в ЖДТУ

Shares

Програма академічної мобільності МОН України мала гарний початок в ЖДТУ. Починаючи з 2012 року викладачі, аспіранти, науковці ЖДТУ мали змогу відвідати вищі навчальні заклади Німеччини, Італії, Великобританії, Швейцарії. Останньою ластівкою програми 2012 року став аспірант кафедри маркшейдерії Толкач Олександр Миколайович, який розширив географію програми, поїхавши до Університету штату Пенсільванія, США.

Толкач Олександр розпочав стажування в одному з найстаріших та найпрестижніших вузів США в серпні 2013 року. Він співпрацює з провідним спеціалістом в галузі маркшейдерії та розробки родовищ корисних копалин проф. Антоніо Нієто. Одним із завдань програми  стало проведення наукових досліджень геопросторового розміщення показників якості покладів пірофілітових сланців родовищ України та США на основі сучасних ГІС-технологій. Стажування в американському вузі дає унікальну можливість поглибити наукові знання, розширити кругозір та стати активним учасником  міжкультурного спілкування.

В 2013-2014 н.р. знову ЖДТУ взяв участь в вищезазначеній програмі. Цього академічного року 9 переможців програм зможуть пройти стажування в Німеччині, Бельгії, Франції та Італії. До Німеччини відправляться: Іськов Сергій Станіславович, Соболевський Руслан Вадимович, Палій Ольга Вікторівна, Саленко Галина Олександрівна, Троценко Тетяна Олександрівна. До Італії: Давидова Ірина Володимирівна, Лісова Віра Володимирівна. До Бельгії: Коваль Антон Валерійович, та до Франції: Штегін Олексій Олександрович.

DSC08710 DSC08437

Відділ міжнародних зв’язків

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */