X Всеукраїнська наукова конференція студентів, магістрів та аспірантів «Сучасні проблеми екології та геотехнологій»

Shares

В період з 10 по 12 квітня 2013 року в Житомирському державному технологічному університеті проведена X ювілейна Всеукраїнська наукова конференція студентів, магістрів та аспірантів «Сучасні проблеми екології та геотехнологій». Організаторами конференції є гірничо-екологічний факультет Житомирського державного технологічного університету, Житомирська обласна організація українського товариства охорони природи та Поліський філіал УкрНДІЛГА, Управління освіти Житомирської міської ради, Державне управління охорони навколишнього природного середовища в Житомирській області.

Урочистою промовою відкрив конференцію проректор з науково-педагогічної роботи та соціального розвитку ЖДТУ Євдокимов Віктор Валерійович. Він привітав учасників конференції та побажав їм успіхів у навчанні та подальшій науковій роботі. З привітанням до учасників конференції звернулись організатори та гості конференції: декан гірничо-екологічного факультету Котенко В. В., заступник голови президії Житомирської обласної ради українського товариства охорони природи Герасимчук Г. М., доцент НТУУ „Київський політехнічний інститут” Фролов О. О., завідувач кафедри екології Краснов В. П., завідувач кафедри природничих наук Шелест З. М.

Конференція «Сучасні проблеми екології та геотехнологій» є традиційною і проходить щорічно на базі гірничо-екологічного факультету ЖДТУ. Цього року участь у конференції взяли студенти, магістри та аспіранти 37 вищих навчальних закладів з 19 міст України. Крім того учасниками конференції були представники Росії та Польщі. В загальному на конференцію було подано біля 320 тез, які розкривали проблеми екології, геотехнологій, проблеми природокористування. Постійними учасниками конференції є студенти та аспіранти з Рівного (Рівненський державний гуманітарний університет, Національний університет водного господарства та природокористування), Києва (Національний університет біоресурсів і природокористування, Київський національний університет імені Тараса Шевченка, Інститут землеробства НААН, Інститут агроекології і природокористування НААН України, Національний Університет „Києво-Могилянська Академія”, Національний авіаційний університет), Харкова (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна), Одеси (Одеський державний екологічний університет), Дніпропетровська (Дніпропетровський національний гірничий університет). Всі вони представили дуже цікаві та змістовні доповіді. Доповіді на різні теми, сформовані у сім секцій, були присвячені проблемам довкілля, природокористування, природозбереження, збалансованому природокористуванню, збереженню біорізноманіття, екології людини, геотехнологіям та маркшейдерській справі.

Крім виступів екологічного спрямування досить широко було представлено проблеми геотехнологій та маркшейдерської справи. Студентами було розглянуто нові перспективні методи розробки родовищ, способи виготовлення готової продукції із каменю, підвищення їх зносостійкості та декоративних властивостей.

Результати роботи представлено в вигляді збірника тез X Всеукраїнської наукової конференції студентів, магістрів та аспірантів «Сучасні проблеми екології та геотехнологій», де надруковано 319 тез, які було подано учасниками конференції.

Всі доповіді були виконані на високому науковому рівні. Деякі напрями наукової роботи доповідачів викликали підвищений інтерес та бурхливе обговорення серед учасників конференції. Найактивніших учасників конференції було нагороджено почесними грамотами та подяками.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */