Департамент наукової діяльності та ліцензування вищих навчальних закладів

Про надання претендентів на призначення стипендій Верховної Ради України для найталановитіших молодих учених

Shares

Відповідно до постанови Верховної Ради України від 16 березня 2007 р.  № 774-Y «Про встановлення іменних стипендій Верховної Ради України для найталановитіших молодих учених»  засновано 30  іменних стипендій Верховної Ради України для найталановитіших молодих учених (далі – Стипендії)  віком до 35 років, які успішно пройшли захист докторської дисертації або підготували матеріали докторської дисертації, що прийняті до розгляду спеціалізованою вченою радою для захисту докторських  дисертацій, у  щомісячному розмірі 2 тис. гривень кожна.

Стипендії призначається терміном на  один рік найталановитішим молодим ученим, які здійснюють фундаментальні  дослідження та збагатили науку визначними здобутками.

Вік претендентів на отримання Стипендій  станом  на 1 червня 2011 року не повинен перевищувати 35 років.

Стипендії призначається на конкурсних засадах, їх виплата здійснюється за рахунок коштів, передбачених кошторисом Верховної Ради України. Стипендії можуть призначатися повторно.

Висунення претендентів на отримання Стипендій здійснюють  вчені (науково-технічні) ради (далі – Ради) вищих навчальних закладів, наукових установ за письмовими рекомендаціями не менш як двох докторів  наук, особисто обізнаних з науковими досягненнями  та здібностями претендентів. Рішення про висунення кандидатур на отримання Стипендій приймається на засіданні Ради  таємним голосуванням за умови, що за нього проголосувало не менше 2/3 присутніх  членів Ради.

На підставі рішення Ради вищі навчальні заклади, наукові установи порушують клопотання про висунення претендентів на отримання Стипендій, в якому зазначаються їх основні наукові здобутки, значимість і визнання в Україні та за її межами результатів проведених ними досліджень. Клопотання готується на бланку вищого навчального закладу, наукової  установи,  підписується її керівником і скріплюється печаткою.

До клопотання додаються такі документи:

– витяг з протоколу Ради, підписаний керівником вищого навчального закладу, наукової установи та її вченим секретарем і скріплений печаткою (у  витягу з протоколу обов’язково зазначаються склад Ради та дата її створення);

– копія протоколу таємного голосування Ради з підписами членів лічильної комісії, яка засвідчується підписом ученого секретаря вищого навчального закладу, наукової установи;

– копія реєстраційної картки науково-дослідної роботи, у виконанні якої брали  участь претенденти на отримання Стипендій;

– коротка анотація роботи (обсягом до 2-х сторінок), яку виконують претенденти на отримання Стипендій;

–  особовий листок по обліку кадрів претендентів на отримання Стипендій;

– список наукових публікацій претендентів на отримання Стипендій, засвідчений вченим секретарем вищого навчального закладу, наукової установи;

– копії авторських свідоцтв, патентів, засвідчені  вченим секретарем вищого навчального закладу, наукової установи;

– копія диплома доктора або кандидата наук.

Претенденти на отримання Стипендій, матеріали докторських дисертацій яких прийнято до розгляду на спеціалізованій вченій раді для  захисту докторських  дисертацій, до вищезазначених матеріалів додають  витяг з протоколу засідання спеціалізованої вченої ради для захисту докторських дисертацій про прийняття до розгляду їх дисертації на здобуття вченого ступеня доктора наук.

Просимо подати вищезазначені документи претендентів на здобуття стипендій Верховної Ради України для найталановитіших молодих учених до 14 травня 2011 року.

 

Директор департаменту наукової діяльності та ліцензування вищих навчальних  закладів

М.Ф. Гончаренко

Один коментар до “Про надання претендентів на призначення стипендій Верховної Ради України для найталановитіших молодих учених”

  1. “які здійснюють фундаментальні дослідження та збагатили науку визначними здобутками.”
    Ключевое слово здесь “фундаментальні” ….

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */