1 жовтня, традиційно відмічають Міжнародний день кави – свято поціновувачів кави у всьому світі. Саме в цей день відбулась зустріч здобувачів 3-го курсу, групи ГРС-6 спеціальності «Готельно-ресторанна справа та кейтеринг» та викладача Діни Ярмолюк з керівником компанії Sharikava Анастасією Ярошенко. Зустріч була спланована та організована за підтримки керівника Центру розвитку професійної кар’єри Вячеслава Ткачука.
Пані Анастасія поділилася із здобувачами власним досвідом професійного зростання, представила кроки становлення та розвитку компанії, а саме зазначила:
Sharikava – українська мережа кав’ярень, заснована у 2015 році в Житомирі. Перший заклад був оформлений у вигляді кавового стакана, що стало яскравим символом і візитівкою бренду. З часом компанія виросла з невеликої кав’ярні у сучасну мережу, яка поєднує кавові заклади, власну пекарню та розширений асортимент продукції.
Сьогодні Sharikava налічує понад 20 закладів у шести містах України. Найбільший простір мережі відкритий у Вінниці – це не лише кав’ярня, а й пекарня, школа бариста, коворкінг та локація для відпочинку з терасами. Пані Анастасія анонсувала початок роботи школи баристи у листопаді 2025 року.
Було зазначено, що компанія спеціалізується на приготуванні кави різними методами, створює напої на основі молока та рослинних альтернатив, пропонує власну випічку, десерти та сніданки. Все виробництво зосереджене на якості та натуральності продуктів.
Місія Sharikava – створювати простір, де люди можуть відчувати себе комфортно й вільно, незалежно від того, чи вони прийшли на каву, працювати чи зустрітися з друзями. Візія компанії полягає в тому, щоб кожна кав’ярня мережі дарувала відвідувачам однаково високий рівень якості – від кави й страв до атмосфери та сервісу.
Sharikava вирізняється увагою до деталей, сучасним підходом до гостинності та постійним розвитком, залишаючись українським брендом із власним характером та унікальною філософією кавової культури.
Анастасія Ярошенко відзначила, що навички, які набуваються – це ті фактичні знання та вміння, компетенції, які не просто застосовуються одного разу, а ті, які ви вивчили, закріпили, та можете запропонувати роботодавцеві з перших днів присутності в складі компанії. Тільки поєднання теоретичної підготовки та безперервного практичного досвіду є шляхом до успіху та кар’єрного росту: все це цінують у Sharikava!
Зустріч була насиченою та смачною!
Щиро вдячні Анастасії та команді фахівців за приділений час і плідну співпрацю з кафедрою туризму та готельно-ресторанною справи!