Відкрита лекція «Як створювати ідеї «з нічого»» для студентів Житомирської політехніки

Shares

16 грудня для здобувачів вищої освіти спеціальностей 241 «Готельно-ресторанна справа» та 242 «Туризм і рекреація» була проведена лекція Дарії Крікунової на тему: «Як створювати ідеї «з нічого»».

Дарія Крікунова — дослідниця їжі та гастрономії, амбасадорка бузини, авторка телеграм-каналу «Бетонна галушка», засновниця виробництва крафтових продуктів «Brave Bee» та авторка книги «Сезони української кухні».

Під час лекції спікерка акцентувала увагу на необхідності багатовимірного погляду на продукти харчування. На прикладі поширених продуктів було продемонстровано, як різне бачення може сприяти кулінарним інноваціям. Зокрема, бузина, яка в Україні зазвичай залишається поза увагою, у країнах Європи та Азії активно використовується для приготування страв у різних варіаціях. Інший приклад — соняшник, що ідеологічно асоціюється з Україною: ще у XVIII столітті його маринували у Великій Британії та країнах Східної Європи. Також було зазначено, що калина та горобина, які в Україні здебільшого вважаються лікарськими рослинами, у скандинавських країнах використовуються як корисний додаток до йогуртів.

Дарія Крікунова також наголосила на сучасних експериментах українських кухарів, які переосмислюють використання локальних продуктів. Наприклад, квашення кавунів, приготування чіпсів норі з кропиви, аджики з чорнобривців, оцту з терену, додавання папороті до салатів і засолювання лимонів.

Дарія звернула увагу здобувачів вищої освіти на важливість володіння англійською мовою, що є необхідним інструментом для зростання та дозволяє бачити ширшу картину, вивчати міжнародний досвід та створювати нові кулінарні історії.

Щиро дякуємо Дарії Крікуновій за натхненну лекцію, цінні ідеї та унікальний погляд на переосмислення традиційної української гастрономії!

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */