У ЖДТУ відкрили студентське екскурсійне бюро

Shares

Організація та проведення екскурсій, розроблення та реалізація туристичних маршрутів, залучення до проведення екскурсій житомирських школярів та студентів – усім цим відтепер займатиметься студентське екскурсійне бюро, яке почало діяти у Житомирському державному технологічному університеті.

До учасників заходу із вітальними виступами звернулися   проректор з науково-педагогічної роботи ЖДТУ Георгій Виговський, декан факультету економіки та менеджменту Олена Денисюк, а також завітав голова профспілки студентів та аспірантів Владислав Савіцький.

За словами головних організаторів та ідейних натхненників заходу,   спеціальність «Туризм» в ЖДТУ ще дуже молода, але за три останніх роки ані викладачі, ані студенти не гаяли часу та зусиль.

«Ми багато подорожували, тому у нас є досвід організації студентських екскурсій, і не лише студентських. Є досвід проведення екскурсій в рамках школи містознавства. І як логічна потреба нашої діяльності – це відкриття студентського екскурсійного бюро. Тобто, вийти на певний вищий рівень – екскурсійне бюро на рівні ЖДТУ і організація екскурсій для студентів ЖДТУ всіх спеціальностей та всіх факультетів», – каже керівник робочої групи спеціальності «Туризм», доцент Ольга Мілінчук.

Попри те, що студентське бюро неофіційно діяло впродовж трьох останніх років, викладачі переконані: роботи в туристичній галузі Житомирщини – непочатий край.

«У нас два напрямки – це організація екскурсій містом Житомиром, Житомирською областю та усією Україною, і другий напрямок – це проведення екскурсій. Для того, щоб студенти мали можливість проводити екскурсії грамотно, ми спочатку вивчаємо, як це робити, проходимо практику в межах дисципліни. Крім того, в нас діє літня школа, школа містознавства, коли ми з краєзнавцями знайомимось із цікавими місцями Житомира та Житомирської області. Тобто, фактично екскурсійне бюро вже діє, а сьогодні ми його офіційно оформили у формі положення, узгодили, як будуть відбуватись організаційні питання, як буде відбуватись управління та хто за що буде відповідати», – розповідає Ольга Мілінчук.

У ЖДТУ переконані: туристична галузь в Житомирській області має колосальні перспективи, тому організацією екскурсій визначними місцями Житомира та регіону потрібно займатись вже зараз.

«Ми вже запрошені до розробки туристичної мапи Житомирщини, в нас вже є пропозиції по екологічному туризму. Я думаю, що ви чули, що на туристичні проекти Житомирщини із бюджету області виділяються кошти, і ми туди вже запрошені. Тобто, наші студенти та викладачі будуть долучені до того. І я думаю, що екскурсійне бюро буде однією з таких складових «фішок», бо це молодь, це студентство, у справі просування туристичного продукту нашої Житомирської області. Бо область насправді дуже багата і з точки зору історії, і з точки зору географії, а скільки людей відомих жило! І просування ось цього є дуже важливим. А наша спеціальність якраз спрямована на це. Я думаю, що відкрите   студентське екскурсійне бюро почне робити це шаленими темпами», – переконана завідувач кафедри менеджменту організацій і адміністрування ЖДТУ Галина Тарасюк.

Прес-служба  Житомирського державного технологічного університету

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */