Академічна мобільність здобувачок з ОПП «Кібербезпека» Житомирської політехніки в італійському університеті Tor Vergata

Shares

Вже більше місяця здобувачки вищої освіти 4-го курсу з бакалаврської освітньої програми «Кібербезпека» спеціальності 125 Кібербезпека та захист інформації Єлизавета Опанасенко та Карина Поліщук навчаються на факультеті інженерії в університеті Тор Вергата (м. Рим, Італія). Це навчання відбувається у межах реалізації проєкту Еразмус+ КА171 програми “Міжнародна кредитна мобільність”, партнером якої є Житомирська політехніка.

За відгуками пані Єлизавети та пані Карини, вони вже адаптувалися і активно включилися в університетський освітній процес. Дівчата відмічають, що навчання в університеті Тор Вергата та Житомирській політехніці має певні відмінності, а саме – студентам італійського університету пропонується глибше занурення у теоретичні аспекти інженерії, а студенти нашого університету водночас з глибокою теоретичною підготовкою отримують суттєвіші практичні навички та досвід.

Зараз здобувачки серед інших опановують дві професійні навчальні дисципліни Model-based Systems Engineering та Internet Technology and Protocols. Дівчата зазначили, що хоча ці дисципліни є складними та насиченими навчальним матеріалом, опанувати їх вдається досить легко, бо вони отримали гарну підготовку з комп’ютерних мереж, операційних систем, програмування, кібербезпеки тощо у стінах Житомирської політехніки. Варто зазначити, що рівень англійської мови, набутий під час навчання у нашому університеті, дає змогу студенткам вільно спілкуватися та дискутувати з професійних питань під час ганять.

Варто зазначити, що університет Тор Вергата дає можливість пані Єлизаваті та пані Карині окрім навчання долучитися до активного студентського життя та ознайомитися з давньою історією та мистецькою спадщиною Італії.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */