Викладачі кафедри комп’ютерної інженерії долучилися до професійних вебінару та воркшопу від компанії FORTINET

Shares

У період з 22 по 24 жовтня 2024 року викладачі кафедри комп’ютерної інженерії та кібербезпеки Михайло Хохлов, Марія Колощук, Ольга Дячук,  Андрій Єфіменко долучилися до вебінару та воркшопу від відомої кібербезпекової компанії FORTINET під загальною назвою «FortiSIEM: від подій до дій: захист і моніторинг в реальному часі». Ці заходи проводяться у межах серії заходів під загальною назвою FORTINET FastTrack, яка спрямована на підвищення рівня обізнаності фахівців з питань впровадження та експлуатації сучасних передових рішень компанії FORTINET. Провів захід системний інженер українського представництва компанії Олександр Шенгелевич.

На вебінарі були розглянуті такі ключові питання:

  1. Автоматизований NG SOC від компанії Fortinet.
  2. FortiSIEM: функціонал.
  3. FortiSIEM: архітектура.
  4. FortiSIEM: ліцензування.

Після закінчення вебінару слухачі долучилися до воркшопу, на якому їм протягом трьох годин необхідно було виконати завдання заздалегідь розробленої лабораторної роботи, реалізованої на базі хмарної платформи компанії FORTINET.

Участь викладачів кафедри компʼютерної інженерії та кібербезпеки у цих заходах є важливим етапом співпраці з компанією FORTINET, яка розпочалася у листопаді 2023 року, коли Житомирська політехніка долучилася до освітньої програми Fortinet Academic Partner Program, а науково-педагогічні працівники кафедри комп’ютерної інженерії та кібербезпеки отримали статус викладачів-інструкторів у межах цієї програми. Зараз колеги працюють над розробкою нової вибіркової навчальної дисципліни «Побудова захищених ІТ-інфраструктур на базі рішень компанії Fortinet», яка буде запропонована студентам галузі 12 Інформаційні технології для вивчення у 2025-2026 навчальному році. Тому вебінар і, особливо, воркшоп стали суттєвим джерелом інформації та практичного досвіду для її реалізації.

Варто нагадати, що здобувачі освіти з усіх ОПП Житомирської політехніки вже мають можливість долучитися до програми Fortinet Academic Partner Program і обрати онлайнові курси платформи для реалізації особистої неформальної або інформальної освіти. З питань реєстрації звертайтеся на кафедру комп’ютерної інженерії та кібербезпеки.

Щира подяка панові Олександрові Шенгелевичу та фахівцям компанії FORTINET за чудово проведений захід.

Серія наступних вебінарів від компанії Fortinet відбудеться 5-7 листопада 2024 року. Зареєструватися на її можна за посиланням: FortiADC. Побудова відмовостійкого сервісу в гібридних ДЦ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */